Bu eleştiri yenilir yutulur gibi değil

Çek Cumhuriyeti Devlet Başkanı Milos Zeman Türkiye’yi, NATO üyesi olmasına rağmen IŞİD’le ittifak yapmakla suçladı. Zeman, Türkiye’nin Müslüman bir ülke olduğu için IŞİD’e karşı çok daha hoşgörülü davrandığını iddia etti ve Avrupa Birliği’nde yeri olmadığını söyledi.

Zeman Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye mültecilerle ilgili olarak 3 milyar Euro ödeme kararını da eleştirdi ve bunu bir zamanlar Roma İmparatorluğu’nun barbar halklara haraç ödemesine benzetti.
“Roma İmparatorluğu da yıkılma döneminde barbarlara topraklarına saldırmamaları için para ödüyordu. Şimdi bizi rahat bırakmaları için biz de aynı şeyi yapıyoruz” diyen Çek lider, Brüksel’in Türkiye’ye karşı çok daha temkinli yaklaşmasını önerdi.

“Şimdi bana bunları söylediğim için Türk Büyükelçileri protesto notaları gönderecek” diye ekleyen Zeman, Avrupa’daki Müslümanlara da dikkat çekti.

‘Avrupa’da Müslüman geleneklerin yaygınlaşması risk’

Milos Zeman, İslamın tek başına sorun olmadığını belirtti ancak Müslümanların geleneklerinin Avrupa ülkelerinde yaygınlaşmasının gerçek bir risk olduğunu iddia etti.

Çek lider, ülkesinin Müslüman mültecilerin Avrupa’ya gelmesini kesinlikle istemediğini de vurguladı.

Zeman’a göre eğer Müslümanlar Avrupa ülkelerine geleceklerse, bunu ancak geldikleri ülkelerin gelenek ve göreneklerini ile hayat alışkanlıklarını kabul ederek yapabilirler.
BAŞLIK DIŞINDA Tarık Demirkan / BBC Budapeşte, Macaristan

1471980cookie-checkBu eleştiri yenilir yutulur gibi değil

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.