Bu fotoğraf Amerikalı’yı ayaklandırdı…

Irak’ta Bağdat Belediyesi’ne bağlı köpek itlaf ekiplerinin uzun namlulu tüfeklerle sokaklarda başıboş köpeklere nişan alması Amerikan kamuoyunu ayağa kaldırdı.
Bağdat Belediyesi’nin sadece 3 hafta içinde kentteki 58 bin köpeği kurşunlayıp ortadan kaldırması, Irak’ta hergün ölen yüzlerce Şiî, Sünnî, Kürt, Türkmen ve diğer insanların yanı sıra saldırılar ile ölen Amerikan askerlerinin yaşamları yanında, bir anda önem kazanıp dikkate alındı.

Amerikan resmî makamlarına verilen bilgiye göre, Irak’ın tamamında 2 milyon civarında sahipsiz sokak köpeği bulunuyor. ABD komutanlarının izni alınarak yapılması tasarlanan itlaf-yok etme faaliyetleri başlayınca bundan Amerikan kamuoyunun önce haberi olmadı. Ancak Associated Press-AP tarafından önceki gün basına servis edilen, Açık Gazete’de yer alacak bu fotoğrafın Amerikan gazetelerinde de yayınlanmasından sonra ortalık ayaklandı.

Hemen her evde bir köpek besleyen Amerikalı için sokak köpeklerinin bu yolla öldürülmesi, hatta herhangi bir biçimde öldürülmesi anlaşılmaz olması yüzünden şu anda ABD hayvansever örgütleri üst düzeyde temaslara başlamayı, insan haklarının yanı sıra bu alanda da Irak’ı kınamayı tasarlıyor.

1506340cookie-checkBu fotoğraf Amerikalı’yı ayaklandırdı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.