Bu çocuklar harika…

Saat 14’de başlayan ve öğrencilerin Sarıcı’nın eşliğinde ayrı ayrı ve grup olarak sahneye çıktığı konseri 100’den fazla aile izledi. Sahnedeki öğrenciler ve Sarıcı izleyenlerce büyük alkış aldı.

Öğrencilerin başarısını gazetemize değerlendiren Sarıcı, “Ne yazık ki Kuzey Londra’da eğitim sistemi öğrencileri kendi haline bırakıyor. Bu da öğrencilerde konsantrasyon düşüklüğü ve geç öğrenme sorunları doğuruyor. Biz öğrencilere çalışma yöntemi ve çalışma disiplinini de aktarmaya çalışıyoruz. Özellikle çocuklarını iyi bir ortaokula, liseye, koleje ve üniversiteye göndermek isteyen aileler, müzik başta olmak üzere, çocuklarına yüksek dereceli yetenek sertifikası kazandırmak zorunda. Bu da ailelerin, çocuklarının eğitimine dört elle sarılmaları ve uzun erimli ciddi bir çalışma ile mümkün olabilir” dedi.

KONSERDEKİ GEZİ RUHU

Gençlerin kendi yarattıkları bestelerle konserlerde yer almalarına teşvik ederek kişisel ifadelerini güçlendirmeyi amaçlayan festivalde 15 yaşındaki genç müzisyen Su Allen’ın, geçtiğimiz yaz Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gün komada uyutulduktan sonra yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan için yapmış olduğu duygulu bestesi de festivalde yer aldı…

Ustalaşmaya başladıkları blues doğaçlamalardan icrası yüksek teknik gerektiren klasik eserlere, enerjik rock parçalardan efsaneleşmiş türkülerimize geniş bir açıyla oluşturdukları repertuarlarıyla geleceğe dair umutla bakmamıza neden olan genç müzisyenler salonu dolduran izlerlere heyecan dolu bir müzik ziyafeti sundular.

ÇOCUKLARIN BAŞARISI SEVİNDİRDİ

Aralarında 6 yaşında bir gitarcıyı da barındırıp, 8 yaş ortalamasıyla muhtemelen dünyanın en genç rock topluluğunu oluşturan Hope Band’ın yürekleri hoplatan performansı dakikalarca alkışlandı.

Festivalde Caner Karakoç, Cansu Çetiner, Ceyda Polat, Azel Denli, Adar Alpdoğan, Lara Berfin Tatlı, Güney Boran Tatlı, Cansu Gedik, Zilan İdil Gül, Cihan Özmert Erdemlioğlu, Nabiel Solomon, Lul Solomon, Metin Balcı, Deniz Karakuş, Ecem Su Hurman, İbrahim Sertkaya, Pınar Akış, Zeynep Cavcav klasik gitar, Su Eskioğlu ve İbrahim Radoncic klasik gitar ve bas gitarla sahneye çıktılar.

Cem Hurman, Hüseyin Ülgüdür, Muhammed Sarıcan, Selina Yılmaz, Berkan Ülgüdür, Alper Karaağaç, Timur Wilson, Hasancan Çifci, Deniz Allen klasik ve elekrikli gitar, Emre Küçük, Deniz Yılmaz, Nehir Ağca, Dania Solomon piyano çaldı.

Leyla Özdemir’in solist olarak yer aldığı festivalde, Julıia Trocinska ve Natalia Skowron akustik gitar çalarak şarkılarını icra ettiler. Defne Eskioğlu, Eylül Hurman, Deniz Ağca, Su Allen ve Ayhan Ekerer klasik gitarlarla şarkılarını çalıp şarkı söylerlerken, Jarvia Reddy klasik gitarla zor bir eseri yorumladıktan sonra elektrik gitar çalıp şarkı söyledi.

Bahar Küçük ve Tan Doğuç’un hem davul, hem de elektrikli gitar çaldığı konserde, İbrahim Radocic klasik ve bas gitarla sahneye çıkarken, Ezo Sarıcı, anne ve babasıyla oluşturduğu aile topluluğunda şarkı söyleyip, elektrikli gitar ve davul çaldı

Müzik öğretmeleri Sedat Sarıcı ve Suzan Beyazıt’ın yönetiminde gerçekleşen festivalde Ayşe Aksel, Canan Sağar, Burak Kahraman konuk müzisyenler olarak yer aldılar.

Festival, Soma’daki maden kazasında can veren 301 maden emekçisine ithafen sunulan Cem Karaca / Dervişan çalışması “Maden Ocağının Dibinde” eserinin akustik rock yorumu ile sona erdi…

Su Eskioglu

Defne Eskioğlu

Pınar Akış

İbrahim Radoncic

Adar Alpdoğan

Azel Denli

Caner Karakoç

Cansu Çetiner

Cem Hürman

Ceyda Polat

Dania Solomon

Deniz Ağca

İbrahim Sertkaya

Jarvia Reddy

Lara Berfin Tatlı & Ayse Aksel

Metal Head 2

Muhammed Sarıcan

Natalia Skowron & Julia Trocinska

Nehir Ağca

Selina Yılmaz ve Bahar Küçük

Su Allen

Su Allen ve Deniz Allen

Timur Wilson

Ecemsu Hürman

Eylül Hürman

Hasan Çifçi

Cihan Özmert Erdemlioğlu

Hope Band

Hüseyin Ülgüdür

851140cookie-checkBu çocuklar harika…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.