Bugün Benim Doğum Günüm…

Herkes, daha dün gibi hatırladığını söyledi doğduğum günü. Baharın ilk günlerinde, çiçekler açarken, ben de gelmişim dünyaya. Aslında 12 Mayıs’ta doğmuşum ama hesabı kolay olsun diye 1 Haziran yazdırmışlar nüfus cüzdanına. Böylece aradaki 18 günü hiç yaşamamışım güya…

Her yıl 2 kez doğum günü kutlamaktan yorulur mu insan, ben yoruldum. İlkini ailem ve dostlarımla kutlarken, ikincisini beni tanımayan kişiler kutluyor. Seni tanımayan kişiler niye kutlasın dediğinizi duyar gibiyim. Sizin de doğum gününüzü sizi tanımayan kişiler, tanıyanlardan önce kutlamıyor mu? İtiraf edin lütfen, inkar etmeyin bu gerçeği…

Geçen yıllarda hiç okumadan silerdim, bu yıl erinmeden not alıyorum. Beni bu resmi doğum günümde yalnız bırakmayan tanımadıklarıma bu yazıyla teşekkür etmek istedim. Mecburiyetten üye olduğum forumlardan tutun da, hayatımda 1 kez alışveriş yaptığım alışveriş sitelerine kadar bugün herkes hatırladı beni. Hiçbiri çiçek göndermedi ama e-posta ya da kısa mesaj yoluyla “seni unutmadık” sen de bizi unutma mesajını verdiler, sağolsunlar.

İçlerinden en uyanığının gönderdiği mesaj şu şekildeydi. “Doğum gününüz kutlu olsun! Firmamızdan 1 ay içinde 300 TL ve üzeri alışveriş yapın, 30 TL indirim kazanın. İndirim kodunuz : şudur, bilgi için şu numarayı arayabilirsiniz.” Bu jestlerinden dolayı ilgili firmaya teşekkür ederim, mesajı silmedim, ihtiyacım olursa alışveriş yapıp, bu muhteşem indirimden istifade edeceğim mutlaka.

Mecburiyetten üye olduğum ve üye olduğumu bile unuttuğum forum siteleri ise, “Doğum günün kutlu olsun. Forumumuza her zaman bekliyoruz, paylaşımın yardımlaşmanın merkezi olmaya devam ediyoruz” şeklinde e-posta göndermişler ki, ben daha sık ziyaret ediyim. Yani onlar beni hatırlamamışlar da, benim onları hatırlamamı istemişler.

Şu ana kadar;
– Çalıştığım bankalar,
– Alışveriş yaptığım alışveriş siteleri,
– Üyesi olduğum forum siteleri,
– İnternet hizmeti aldığım firma

Ve ismini özellikle söylemek istediğim, GÖNÜLLÜ olarak yer aldığım LÖSEV doğum günümü kutladı.
Bir de XING’den arkadaşlar.

İnternet insanları sosyalleştirir mi, antisosyalleştirir mi sorusuna en güzel cevabı da bugün buldum. Tanımadığım birçok kurum, birçok kişi bugünü hatırladı ama en yakınımda dediğim birçok akrabam ilkinde olduğu gibi ikincisinde de hatırlamadı doğum günümü.

Bugün benim doğum günüm. Hatırlayanlara, kendini hatırlatanlara teşekkürler…

İnternetin iletişimimizi güçlendiren bir araç olarak kullanıldığı günlerin özlemiyle saygılarımı sunarım.

755660cookie-checkBugün Benim Doğum Günüm…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.