Bulgaristan da Irak’tan çekiliyor

ABD ve İngiltere Irak işgalinde giderek yalnızlaşıyor. İtalya’nın Irak’tan çekilme kararından sonra Bulgaristan, da Irak’taki askerlerini yıl sonuna kadar geri çekeceğini açıkladı. Irak’ta koalisyon askerlerine saldırılar aralıksız sürüyor.

Hükümet sözcüsü Dimitar Tsonev, bu konuda son sözün parlamentoya ait olduğuna dikkat çekti. Tsonev, çekilmenin Koalisyon güçleri açısından boşluk yaratmaması için parlamentodan, Irak’taki askerlerinin görev süresini, yıl sonuna kadar uzatılmasını isteyeceklerini söyledi.

HALK İSTEMEDİ
Bulgaristan halkı Irak’taki askeri güçlerine çoğunlukla soğuk bakıyor. Savunma Bakanı Nikolai Svinarov seçimlerin yapılacağı Haziran ayında Irak’taki asker sayısını 450’den 350’ye indireceklerini açıklamıştı.

Geçen haftalarda Bulgar askerinin ABD’li askerlerin ateşiyle ölmesi hükümetin Irak desteğine ilişkin politikasına olan eleştirileri artırmıştı. Irak’ta bugüne kadar 8 Bulgar asker yaşamını yitirdi.  Öte yandan Almanya’daki bir ABD askeri mahkemesi, tank komutanı Rogelio Maynulet’i geçen yıl yaralı bir Iraklının öldürülmesiyle bağlantısı nedeniyle suçlu buldu.

FOTOĞRAF: Bulgaristan Cumhurnbaşkanı Barvlove, Irak’tan gelen asker cenazesinde

İLGİLİ HABER: Halkın dediği oldu! İtalya çekiliyor…

1102280cookie-checkBulgaristan da Irak’tan çekiliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.