Burçların genel özellikleri

Astroloji kelimesi duyulduğunda ilk akla gelen düşünce ‘burçlar’ olmaktadır. Oysa astroloji kendimizi ve evreni anlamamıza yarayan bir bilim dalı olduğu gibi; insanların dünya yaşamındaki yolculuklarında rehberlik  yapmaktadır. Dolayısıyla burçlar astrolojinin aksesuarı, kostümü veya makyaj  olarak açıklanabilir.


Burçlar kuşağını oluşturan Zodyak, 21 Mart’ta Koç burcuyla başlar. 20 Mart’ta Balık burcuyla biter. Güneş, burçların her birinde bir ay kalır ve bir yıllık dönüşünü tamamlar.


Burçların özellikleri iki başlık altında toplanır. Nitelikleri  ‘öncü, sabit ve değişken’ tanımlarıyla üç guruba; ateş, toprak, hava ve su elementleriyle de dört guruba ayrılırlar.


Öncü nitelikli burçlar, mevsimlerin başlangıcını temsil ettikleri için bu adı almışlardır. Koç burcuyla ilkbahar; Yengeç burcuyla yaz; Terazi burcuyla sonbahar ve Oğlak burcuyla da kış mevsimi başlamaktadır. Dolayısıyla mevsimlerin hava koşulları kişilerin mizacına yansır.


Kova; Burçlar kuşağının en özgür burcu Kovadır. Burcun insanları dil, din, ırk ve sosyal durumları ne olursa olsun, hiç ayırım yapmaz ve  herkesin eşit olduğuna inanırlar. Bu uğurda mücadeleye girmekten çekinmezler. Yenilikçi hayat görüşleri  modern ve genç görünmelerini sağlar. Teknolojiye oldukça meraklı ve aynı zamanda bu alanda yaratıcıdırlar. Çok keskin bir zekaları vardır. Zamanın hep bir adım önünde giden  düşünceleri ile anın tadını çıkaramadıkları olur. Aşık oldukları kişinin öncelikle sevgili olmadan önce arkadaşları olsun isterler. Gezegenleri Uranüs  ve Satürn’dür.


 Balık; Balık burcunu anlatmakta oldukça zordur. Son derece yetenekli, şair ruhlu, sanatçı Balıklar çok yönlü tiplerdir. Diğer kişiler için sıradan üzüntüler Balık burcu insanlarda yıkım demektir. Fizik bedenleri güçlü ve sağlıklı olmasına karşı, ruhları kederleri taşımakta çok zorlanır.Hayalleri ve sezgileri ilham kaynağıdır. Aşk onların en önemli yaşam kesitini oluşturur. Hayallerindeki sevgiliyi bulduklarında eşsiz sevgililer olurlar. Gezegenleri denizler tanrısı Poseidon ve Apollon’a atfedilen Neptün ve Jüpiter’dir.


Koç burcunda doğanlar, ilkbaharın coşkusunu ve canlılığını yansıtırlar. Hayatın başlangıcını ve sembolize ederler. Koç burcunun  gezegeni Mars’tır. Yunan mitolojisinde ‘savaş tanrısı’ Ares olarak adlandırılır. Doğru sözlü, adaletli, cesur ve haksızlığa karşı tepkili olan Koçlar, hızla tutuşan bir ateş gibi hareket ederler. Güçlü beden yapıları her türlü zorlukla baş etmelerine olanak verir. Tutkulu, coşkulu severler. Neşeli mizaçları sevdiklerine de yansır. Şövalye ruhlu Koçlar, tam bir savaşçıdırlar.


Boğa burcunda doğanlar, sabit görüşlerin insanlarıdır. Ani değişikliklere uyum sağlayamaz, yerleşik düzeni severler.Güven duymaya ihtiyaçları vardır. Güzel kokular, lezzetli yiyecekler, hoş sesler, melodiler ruhlarına iyi gelir. Az konuşan ama sözünü esirgemeyen tiplerdir. Zor beğenen tutumları nedeniyle çabuk samimi olamazlar ve çekingen davrandıklarından aşklarını kolay itiraf etmezler.Güven ve sadakat Boğalar için çok önemlidir. Boğa burcuna hakim  gezegen Venüs, aşk ve sanat tanrıçası Afrodit’le özdeştir.


Hep hareket halinde ve hiç durmadan gördüklerini anlatan birini görürseniz bilin ki İkizler burcudur. Tanrıların habercisi Hermes’in çocukları olarak İkizler burcunda doğanlar, son derece muzip bir çocuk gibi her şeyi merak ederler. Bilginin peşinde koşmak vazgeçemedikleri davranışlarıdır. Hayata karşı hep oyun gözüyle baktıklarından flört etmekten hoşlanırlar. Hayat İkizler için bir oyundur.Çok güçlü sevebilirler ama belli etmek istemezler.Hiç büyümeyecek çocuk gibi davranışlarıyla yüzeysel olarak tanınırlar. Bu eğlenceli tiplerin ruhu oldukça derin duygular taşır.


Evine ve ailesine bağlı Yengeçler, duygusal yapılarıyla herkese annelik yapmak isterler. Oldukça merhametlidirler. Evleri, mutfakları daima açıktır. İnsanları beslemek, barındırmak,  korumak en büyük istekleridir. Aile yaşamına önem verdiklerinden erken evlenebilir, geniş aile arzular ve çocukları olsun isterler.Gelecek dar günleri için birikimleri olsun istediklerinden tutumludurlar.Bu isteklerine rağmen tezat davranır ve alışverişi severler. Olmadık anlarda tutumlulukları açığa çıkar ve karşılarındaki insanları şaşırtırlar. Gezegenleri Ay, gizemli ve fedakar tanrıça İsis’dir.


Aslan burcu, genel olarak babalığı sembolize eder. Eli açık ve bonkör davranırlar. Güzel ve gösterişli her şey Aslanlar için önemlidir. Yumuşak koltuklara, parlak eşyalara ve şık giysilere önem verirler.Liderlik yönleri kuvvetlidir. Gösterişli olayların kahramanı Aslanlar konforu yakaladıklarında mırıl mırıl bir kedi gibi olurlar. Tersi bir durumla karşılaştıklarında ise, ormanlar kralı aslan gibi kükreyeceğini bilmek gerekir. her şeyde olduğu gibi aşkları da büyük ve görkemli yaşadıkları bir durumdur.Aslan burcunun sahibi, gezegen olmayan hayat kaynağımız Güneş’tir.


Başak burcu detaycılığıyla ve titizliğiyle ünlüdür. Konuları mantıkla ele alır.Çok çalışkan ve adildir. Detaylara uğraşırken bazen ana hedeften uzaklaşır ve akılları karışır. Hızlı düşünemeyen, tembellik yapan ve ağır davranan kişilere sert eleştiri yaparlar fakat kendilerinin eleştirilmesine tahammül edemedikleri görülür. Elinde bir demet olgun başakla tasvir edilen Başak burcu, ruhun bekaretini sembolize eder. Gezegenleri, tanrıların habercisi Merkür’dür. Başak burcunda Merkür , kıvrak aklın yanında mantığın ön plana çıkmasını sağlar. Başaklar hoş sohbet insanlardır fakat, utangaç yanlarını güzel saklarlar. Bu huyları aşkta çok seçici davranmalarına sebep olur.


Terazi burcunda doğanlar güçlü bir adalet duygusuna sahiptirler. Herkese iyi ve adil davranmak isterler. Çok ender olarak sert çıkışları olur. Karar vermeden önce her şeyi tartarlar. Zorlamaya gelemeyen Terazilerin ‘kadife eldivenin içinde demir yumruk’ olduklarını unutmamak gerekir. Venüs’ün estetik anlayışının en güzel ifadesi Terazi burcunda açığa çıktığından, sanatçılar burcu olarak tanımlanır. Aşkın duygusal ve fiziksel yaşanmasından ziyade aşık olma duygusuna tutkuyla bağlanırlar.


Akrep burcunun insanları tanımlamak zordur, çünkü her zaman uç noktalarda dururlar.Onlar için yarım ölçü, gri tonlar yoktur. Her an patlamaya hazır bir yanardağ olduklarını söylemek mümkündür.Akreplerin güçleri gözlerinden okunur. Mimiklerini kontrol altında tutsalar bile bakışları ile sevgilerini ya da nefretlerini aktarabilirler. Akrepler sevilmemekten korkmazlar ama dikkate alınmak isterler.Aşk ve seks burcun olmazsa olmaz konusudur. Tutkulu aşıklar olur sevdiklerini aşırı sahiplenirler.Burcun hakimi, transforme eden  yer altı tanrısı Hades’le özdeş  Plüton’dur. Savaş tanrısı Ares’te Hades’e eşlik eder.


Yay burcunun iyimser bakışlı insanları içten ve neşeli yaşam görüşleriyle tanınırlar.Yaylar, bilmedikleri şeyleri araştırıp keşfetmeyi, edindikleri bilgileri saklamayı, uygun ortamda bu bilgi dağarcığını ortaya dökmeyi iyi bilir, bundan da büyük keyif alırlar. Her düşünce ve kültürü incelemek isterler. Derinlemesine bilgilenmek en büyük arzularının başında gelir. Yabancı kültürler, diller onlar için ilgi çekici konulardandır.Özgür olmayı, seyahat etmeyi severler. Son derece cazibeli olan burcun insanları her zaman sever ve sevilirler. Gezegenleri sanatın, adaletin ve ışığın koruyucu tanrısı Apollon’un özdeşi Jüpiter’dir. Aynı zamanda tıbbın hakimi olan bu dev gezegen ilahi aşkı yansıtır.


Oğlak burcunda doğanlar, Zodyak’ın en olgun ruhları sayılırlar. Ağırbaşlı, tutkulu ve dürüst olup; hedeflerine ulaşacak sabırları ve yılmaz bir gayretleri vardır. Çok güçlü olan matematik yetenekleri sayesinde işlerinde yükselirler. Geleneklerine ve ailelerine çok bağlıdırlar. Gösterişten hoşlanmaz, eşyalarının ölçülü ve işe yarar olmasını arzu ederler.Tutucu ve ciddi Oğlaklar aşk yaşamlarında oldukça sıcak, tutkulu ve  sadık olurlar.Bu burçta doğanlar para konusunda dikkatli davranır, hesaplarını bilirler. Burcun gezegeni, zamanın efendisi Kronos’u ifade eden büyük ruhsal öğretmen Satürn’dür.
Tories urge migrant health checks 

721210cookie-checkBurçların genel özellikleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.