‘Bush, Irak batağına saplandı’

Irak savaşı ve siyasi öncelikleri yüzünden ABD Başkanı George W. Bush’a olan kamuoyu desteğinin kariyerinin en düşük seviyesine indiği, halkın artık üçte ikisinin ise ABD’nin Irak’ta batağa saplandığına inandığı bildirildi.

ABC News televizyonu ve Washington Post gazetesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen son kamuoyu araştırmasına göre, Amerikalıların ilk kez yüzde 55’i Başkan Bush’un ülkeyi birleştirmekten ziyade böldüğüne inanıyor.

Halkın yüzde 52’si Bush’un sergilediği performansı yetersiz bulurken, halkın büyük çoğunluğunun ekonomi, sosyal güvenlik, kök-hücre araştırmalarından nükleer güce uzanan konularda Başkan Bush’tan farklı önceliklere sahip olduğu ifade ediliyor.

 Amerikan halkının yüzde 58’inin artık Irak’taki savaşın bedeline değmediğine inandığını ortaya koyan araştırma, halkın yaklaşık üçte ikisinin ABD’nin Irak’ta batağa saplandığını düşündüğünü de meydana çıkardı. Mart ayına göre böyle düşünenlerin oranının yüzde 11 arttığını gösteren araştırma, halkın yüzde 45’inin ise Irak’ı yeni bir Vietnam olarak gördüğünü gözler önüne serdi. 

1108240cookie-check‘Bush, Irak batağına saplandı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.