Bush’a partisinden eleştiriler artıyor

ABD’de 2008 başkanlık yarışına Cumhuriyetçi Parti’den katılmaya niyetli olduğu belirtilen Hagel, Washington’da Uluslararası İlişkiler Konseyi adlı düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada, “İşgalin sonucunda birçok açıdan Ortadoğu’da işlerin eskisinden daha kötüleştiği iddia edilebilir” dedi.

Hagel, Bush yönetiminin, Suriye’de de Beşşar Esad rejiminin üzerine gittiğini hatırlatarak, bu ülkede olası bir rejim değişikliğinin sonuçları açısından çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Cumhuriyetçi Parti Nebraska senatörü Hagel, Bush yönetiminin nükleer silah geliştirmeye çalışmakla suçladığı İran ile de diyalog kurulmasını önerdi.
Mevcut durumda Irak’ın toprak bütünlüğünün garanti altında olmadığını belirten Hagel, bu ülkede başarı şansının artırılması için bölgesel işbirliğinin önemini vurguladı.

Senatör Hagel, bu çerçevede ABD’nin, uluslararası bir konferansta bakanlar düzeyinde, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı komşu ülkelerle bir araya gelmesi önerisinde bulundu. Türkiye’ye yakın Senato üyelerinden Hagel, son aylarda Başkan Bush yönetimine yönelttiği yüksek sesli eleştirilerle dikkati çekiyor.

1118280cookie-checkBush’a partisinden eleştiriler artıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.