Bush’tan IRA’ya karşı İngiltere desteği

Daily Telegraph gazetesi,  McCartney ailesinin Washington’da IRA’nın siyasî kanadı olarak kabul edilen Sinn Fein partisi lideri Gerry Adams’tan çok farklı şekilde karşılandığını yazdı. Gazete şu yorumu yaptı:


“Saint Patrick Günü kutlamaları için Beyaz Saray’da düzenlenen resepsiyona Gerry Adams çağırılmazken, McCartney ailesi baş köşedeydi. Ailenin adalet arayışı Sinn Fein’in taktiklerini boşa çıkardı. Önce Gerry Adams, McCartney davasını öne çıkardığı Parti kongresinde aileyi partiye çekmeye çalıştı. Ardından IRA, Robert McCartney’nin katillerini öldürme teklifinde bulundu. Aile bu öneriyi reddetti. Ardından Sinn Fein liderlerinden Martin McGuinness siyasete fazla karışmamaları için Robert McCartney’nin kız kardeşlerini uyardı. Bu tavırlarıyla, McCartney ailesinin Washington’da üst düzey yetkililerden sıcak ilgi görmesi şaşırtıcı değil. Sinn Fein, Amerika’da en yalnız kaldığı günleri yaşarken, Kuzey İrlanda’da barış görüşmelerinin aksamasının sebebi, Tony Blair’in IRA’ya tolerans gösteren politikasıdır.”


Daily Telegraph’ın günlük karikatüründe de IRA’nın kurumuş ağacında Gerry Adams’ı Nasrettin Hoca gibi da bindiği dalı keserken çizdi.


İLGİLİ YAZI: Mesut Akın yazdı/Sinn Fein ve IRA’ya ne oluyor?

779070cookie-checkBush’tan IRA’ya karşı İngiltere desteği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.