Bush'tan Kuzey Kore'ye Bush mesajı

Asya turu çerçevesinde geldiği Güney Kore'de, Devlet Başkanı Lee Myung-bak ile bir basın toplantısı düzenleyen Bush, hala Kuzey Kore'nin insan hakları sicilinden ve aynı zamanda balistik füze ile nükleer programından endişe duyduğunu ifade etti.

Bush, “Silahlarını bırakıp bırakmayacaklarını bilmiyorum. Bunu gerçekten bilmiyorum. Ülkede insan hakları ihlalleri hala var ve devam ediyor. Plütonyum programıyla ilgili atılacak çok adım var” dedi.

Daha önce İran ve Saddam Hüseyin yönetimindeki Irak ile birlikte Kuzey Kore'yi “Şer Üçgeni” olarak tanımlayan ve Kuzey Kore liderinin bu listeden çıkmak için kesin kararlar alması gerektiğini vurgulayan Bush, yine de “Şer Üçgeni” listesinin geçmişte kalmasını ümit ettiğini dile getirdi.

Kuzey Kore'yi “çok zor bir rakip” olarak tanımlayan Güney Kore Devlet Başkanı Lee ise “sabırlı ve tutarlı olacağım. Silah kontrolü sürecine ve bir sonraki adıma doğru hareket edebileceğimize dair inancım var” diye konuştu.

Uzmanlar, Kuzey Kore'nin 10 nükleer bomba yapacak kadar plütonyum ürettiğine inanıyor. ABD, Kuzey Kore'yi uranyuma dayalı ikinci bir silah programı işletmekle suçluyor.

1175850cookie-checkBush'tan Kuzey Kore'ye Bush mesajı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.