Bush’tan terör ve PKK’yla mücadele sözü

Bakan Gül, geçen hafta BM’nin 61. Genel Kurul genel görüşmelerinin açılışı sebebiyle ABD Başkanı Başkan George W. Bush’un heyet başkanlarına verdiği resepsiyonda karşılaştıklarını,kısa bir süre konuştuklarını ve Bush’un kendisine ”terörizm ve PKK ile mücadele edeceğiz, bundan emin olabilirsiniz” dediğini kaydetti.

Abdullah Gül,  ABD Başkanı Bush’un kalabalık bir toplantıda, kendisini görüp bunları söylemeye öncelik vermesinin önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Gül, New York’taki temasları çerçevesinde Dış Politika Derneğince düzenlenen toplantıda, ”terör örgütü PKK ile mücadelede ABD tarafından koordinatör atanmasından sonra Türkiye’nin ne gibi somut adımlar atılmasını beklediğinin” sorulması üzerine, yıllar önce terör örgütü ve başının dost olmayan  bir rejim altında bulunduğunu ve faaliyetlerini sürdürdüğünü ancak şimdi örgütün Türkiye’nin müttefiklerinin yönetimi altındaki dost bir ülkede faaliyet gösterdiğine dikkat çekti.

Bu durumun çok tehlikeli olduğunu kaydeden Bakan Gül, terör örgütünün, herkesin yardım ettiği ve bir anlamda kontrol edilen bir ülkede faal olmasını anlayamadığını söyledi.
Dışişleri Bakanı Gül ”Öncelikle terörle mücadelede samimi bir kararlılığa ihtiyacımız var ve bunu görmek istiyoruz. Bu noktada Türkiye, dostlarından ve müttefiklerinden terörle mücadelede yardım bekliyor” diye konuştu.

“VARLIĞI KABUL EDİLEMEZ”

Gül, Türkiye, Irak ve ABD arasındaki ilişkilerde PKK terörünün önemli bir sorun olarak kaldığına işaret ederek, PKK terör örgütünün Kuzey Irak’ta devam eden kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Gül Türkiye’nin PKK teröründe çok sayıda insan kaybettiğini belirterek, bu konuda ABD’nin yardımın şart olduğunu vurguladı.Emekli general Ralston’ın PKK koordinatörü olarak atanmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirten Gül, ”artık bu konuda somut adımların atılmasını bekliyoruz” diye konuştu.
 

1137360cookie-checkBush’tan terör ve PKK’yla mücadele sözü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.