Butto dönüşünü erteledi

Londra’da sürgündeki Pakistan eski başbakanı ve sosyal demokrat çizgideki Halk Partisi lideri Butto, bugün yapması beklenen basın toplantısında (14 Eylül) dönüşünü ertelediğini açıklaması bekleniyor.

Açık Gazete’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Butto’nun erteleme kararında yine Pakistan’ın eski başbakanlarından Navaz Şerif’in 10 Eylül günü Pakistan’a döndükten hemen sonra Suudi Arabistan’a gönderilmesinin rol oynadığı sanılıyor.

Butto’nun siyasi rakibi de olan muhafazakar islamcı parti “Müslüman Birliği”nin lideri olan Şerif, Pakistan Yüksek Mahkeme’si kararına dayanarak dönme girişiminde bulunmuştu. Pakistan’da çıkan olaylarda Şerif taraftarları önce gözaltına alınmış ve Devlet Başkanı Müşerref’in isteği ile de serbest bırakılmıştı.

ABD VE İNGİLTERE İŞBİRLİĞİ İSTİYOR

İngiltere’nin ciddi ulusal basınında yer alan haberlere göre; eski Başbakan Benazir Butto, Cumhurbaşkanı Müşerref ile yaptığı gizli görüşmelerde iktidarın aralarında paylaşılmasına yönelik bir formül arayışındaydı… Basın, ABD ve İngiltere dışişlerinin Pakistan’daki Müslüman radikallere karşı geniş tabanlı laik bir hükümet için Butto ve Müşerref’in yönetimi paylaşmasını istediğini öne sürdü….

Butto Müşerref’in sene sonunda ordu komutanlığından ayrılmasını ve kendisinin başbakan olmasının önündeki hukuki engellerin kaldırılmasını isterken, Müşerref de hem cumhurbaşkanlığına yeniden seçilmek hem de genelkurmay başkanlığı görevine devam etmek istiyor…

Müşerref, baskı altında olduğu ve eski başbakanlardan Butto ile iktidarını paylaşmak zorunda olduğu yolundaki iddiaları ise bir süre önce reddetmişti.

1157910cookie-checkButto dönüşünü erteledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.