Büyüanıt’tan nükleer uyarısı

Orgeneral Büyükanıt, Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi (TMMM) Komutanlığı’nın Bilkent Otel Konferans Salonunda düzenlediği Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumu’nun açılış törenine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Büyükanıt,  ”Taliban tipi bir yapının Pakistan’ı kontrol etmesi, bir olasılıktır. Bu konu üzerinde niçin duruyorum? Böyle bir oluşum sonrası dünya ilk defa nükleer güce sahip bir terör örgütüyle karşı karşıya kalacaktır” diye konuştu.


“TSK’YE HAKARET ETTİRMEM”


Büyükanıt, kara harekatına ilişkin eleştirilerin ardından Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yayımlanan bildiriyi bizzat kendisinin kaleme aldığını belirterek, ”TSK’ya hakaret ettirmem. TSK’yı hedef alan karşısında beni bulur” dedi.


Muhalefet partisi liderlerinin kara harekatının bitirilmesiyle ilgili açıklamalarının anımsatılması üzerine Orgeneral Büyükanıt, ”Operasyonun başarısı gölgelendi. Mehmetçiğe yazık, onlara üzülüyorum” dedi.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşüp görüşmediği sorusuna da Büyükanıt, ”Kimseyle görüşmedim” yanıtını verdi. Orgeneral Büyükanıt, ”Açıklamaları, hakaret kabul ettik” diye konuştu.


“TERÖRİZM BİR AMACIN ARACIDIR”


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, daha sonra sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, ”Terör bir olayın gerçek yüzü değil, onu saklayan bir örtüsüdür. Bu örtü kaldırılmadıkça, kimin ne yapmak istediği anlaşılamaz. Başka bir ifadeyle terörizm, bir amacın aracıdır, amacın kendisi değildir” dedi.


Büyükanıt’ın konuşmasında öne çıkan diğer ifadeler şöyle:


• ”Küreselleşmenin en önemli etkilerinden biri, ulus devletlerin politikaları ve aldığı kararları etkileme gücüne sahip olan bazı organizasyonları sahneye çıkarmasıdır.”
• ”Uluslararası terör örgütlerini, bu organizasyonların karanlık yönü olarak değerlendirmek de mümkündür.”
• ”Terör örgütleri, çeşitli iletişim alanlarını kullanarak sundukları yanlı bilgilerle uluslararası kamuoyunu sürekli istismar etmektedirler.”
• ”Taliban tipi bir yapının Pakistan’ı kontrol etmesi, bir olasılıktır. Bu konu üzerinde niçin duruyorum? Böyle bir oluşum sonrası dünya ilk defa nükleer güce sahip bir terör örgütüyle karşı karşıya kalacaktır.’
• ”Ulus devletler gibi dengeleyici bir unsurun etkisini yitirmesi, sosyal yapıdaki çatlakların büyümesine, bu çatlaklardan kaynaklanan yeni gerilimler ve istikrarsız bölgeler ise küresel terör örgütlerinin yaşamasına uygun ortamların oluşmasına yol açacaktır.”
• ”Bugün, birçok gelişmiş ülkenin tehdit değerlendirmelerine baktığımızda yine bazı organizasyonlardan kaynaklanan terörün ve uluslararası organize şebekelerinin tehdit sıralamalarının en üstünde yer aldığını görmekteyiz.”
• ”Bu tehditler karşısında insanlığın temel güvencesi yine ulus devlet yapısıdır.”
• ”Terörizmi şu veya bu şekilde desteklemek, zehirli bir yılanı beslemekle eş değerdir. Beslenen yılanın besleyeni de sokmayacağı hiçbir zaman garanti değildir. Terörizmin bumerang etkisi er ya da geç terör işbirlikçilerin de zarar verecektir.”
• ”Türkiye, bölgesel ve uluslararası alanda aldığı inisiyatiflerle üzerine düşen görevi yerine getiren bir ülkedir.”
• ”PKK/Kongra-Gel terör örgütüne karşı bazen muhataplarımızın mantık sınırlarına sığmayan uygulama ve müsamahaları, oluşturmaya çalıştığımız güven ortamını zedelemektedir.”

1056470cookie-checkBüyüanıt’tan nükleer uyarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.