Büyükelçilik önünde inadına LGBTI yürüyüşü

“Türkiye’de Devlet Şiddetine Karşı Istanbul LGBTİ Onur Yürüyüşüyle Dayanışıyoruz!!” başlıklı açıklama aynen şöyle:

Eylem
6pm 10 Temmuz Cuma
Türkiye Büyükelçiliği
43 Belgrave square
SW1X 8PA
Hyde Park Corner Tube

28 Haziran’da 13. Istanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne çevik kuvvet gazla, TOMA’larla, tazyikli su ve plastik mermilerde saldırdı. HDP ve CHP milletvekilleri insan Kalkan’ı oluşturarak Saldırıyı durdurmaya çalıştı. Bu saldırı LGBTİ’leri sokaktan uzaklaştıramadı, seslerini susturamadı.

Göstericiler görkemli bir direnişle polise karşılık verdi. Ve dediler ki; “Gaz, TOMA ile bizleri yıldıramazsınız”. Gaz bombalarının sisi altında kutlamalar gerçekleşti.

Yasak Ne Ayol?!

Onur Yürüyüşü’nün yapılacağı valilik ve polis tarafından aylar öncesinden bilinmesine rağmen Onur haftası komitesine herhangi bir resmi uyarı yapılmadı. Yasağa dair önceden hiç bir bilgilendirme yapmadan, binlerce kişi Taksim alanına toplandıktan sonra keyfi ve mevzuata Aykırı bir şekilde som dakikada yasaklandığı anons edildi. Ramazan ayı bahane edilerek, polis toplanmış binlerce kişiye saldırdı. Ancak Onur Yürüyüşü geçen sene yine Ramazan ayında sorunsuz ve barışçıl bir şekilde gerçekleşmişti.

AKP’nin Nefret Politikasını Biliyoruz!

Son seçimlerde oy kaybeden AKP, kaybettiği oyları geri kazanmak için şiddet ve nefret politikasına başvuruyor. Ramazan bahanesiyle yapılan bu saldırıyı, Kürt hareketini provake etmeye çalışan ve Rojava’yı sürekli tehdit eden AKP nefret siyasetinden ayrı tutmak mümkün değil.

Direniyoruz!
Fakat bizler herseye rağmen direniyoruz! 1969 Stonewall Ayaklanması’nın yıl dönümünde, Onur yürüyüşü için toplanan binler bu sefer devlet şiddetine karşı Istanbul sokaklarında direndi. Bu Direniş ruhuyla, bizler Türkiye’den, Kürdistan’dan, Kıbrıs’dan gelen LGBTI’ler ve Londra’daki dostlarımız ve destekçilerimizle bu vahşi saldırıyı kınıyoruz. Ve Istanbul sokaklarında direnen arkadaşlarımıza selamlarımızı yolluyoruz.

Bize Katılın!

LGBTI haklarını savunan, devletin işçilere, kadınlara, etnik be dini azınlıklara yönelik şiddet ve baskılarına karşı duran herkesi bu Cuma günü saat 18’de Türkiye Büyükelçiliği önünde buluşmaya çağırıyoruz. Ve hep beraber bağırıyoruz; ” YASAK NE AYOL?!”

Bağışlarınız için: LGSM 2014 | 65741511 08-92-99
Londra Türkiye, Kürdistan, Kıbrıs LGBTİ Komünitesi
Nar UK | Kıbrıslı, Türk, Kürt LGBTQ Ağı
İslamofobiye karşı LGBTQIA | LGBTQIA Against Islamophobia
Day-Mer | Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi
LGSM | Lesbians and Gay Men Support the Miners
Peter Tatchell Foundation

1457250cookie-checkBüyükelçilik önünde inadına LGBTI yürüyüşü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.