Cameron, ABD’de AB’yi konuştu

Gazetenin haberi şöyle:

“Oval Ofis’te bir saat süren görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısında Obama, Cameron’a ‘arkadaşı ve ortağı’ olarak hitap etti. Obama’nın sevgi dolu sözleri ABD Başkanları’nın kendilerini ziyaret eden İngiliz Başbakanları kolaylıkla memnun edebilmek için dediklerinden farksızdı.

Obama bir kez daha İngiltere ve Amerika’nın özel ilişkisini övdü. Ama bu sefer fazlasını da yaparak İngiltere’nin Avrupa Birliği’nde kalıp kalmaması fikrinin referanduma sunulması yönünde Muhafazakar Parti’ye uygulanan baskı artarken Cameron’a yöneltilen sorulara karşı Obama kalkan görevi gördü.

Müttefiki bir ülkenin içişlerine nadir karışan Obama, ‘Önemli bir ilişkiyi tümden koparmadan önce bozuk yerleri onarmaya çalışmak daha iyi bir fikir bence.’ dedi.”

Guardian makalenin devamında Cameron’a verdiği desteğe rağmen Obama’nın İngiltere’nin AB’den ayrılması veya üyelik kurallarının yeniden gözden geçirmesi fikrine sıcak bakmadığına dikkat çekiyor. Gazete, Obama’nın Avrupa Birliği üyeliği sayesinde hem İngiltere hem de Amerika’nın çıkarlarının koruncağına inandığını yazıyor.

847920cookie-checkCameron, ABD’de AB’yi konuştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.