Cameron, Thatcher’in koltuğunda

İngiltere basını ana muhalefetteki Muhafazakar Parti’nin dümenine geçen yeni genel başkan David Cameron’u değerlendirdi.


“Cameron’ın dünkü oylamayla kesinleşen liderliği, son dört yıldır dördüncü genel başkanını seçen Muhafazakar Parti için acaba ne anlama geliyor?” sorusuna yanıt arayan The Times gazetesi iri puntolarla ”büyük kumar” başlığını attı. The Times, genç muhafazakar liderin yeterince tercübesi olmadığını belirtti.


The Guardian’ın ”yeni Muhafazakarlar” manşetiyle Cameron’ın “Değişim şart’ mesajı verdiğini öne çıkardı. Cameron’ın ”modern ve şefkatli bir Muhafazakarlığı” temsil etmek istediğini aktaran gazete çiçeği burnundaki liderin, sosyal adaletin merkezdeki partisi olarak halihazırda Tony Blair’in İşçi Partisi’nin doldurduğu yeri ele geçirmek amacında olduğunu öne sürdü.


The DailyTelegraph da ”Thatcher’ın mirasını kenara itip merkeze oynayan bir Muhafazakar liderle karşı karşıyayız” yorumunu yaparken The Independent, yeni liderin kalbur üstü geçmişiyle merkeze ne kadar uygun düştüğünü sorguladı.

785920cookie-checkCameron, Thatcher’in koltuğunda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.