‘Cari açık hovardalığın sonucu’

Öztrak: Cari açık, hükümetin seçim öncesindeki hovardalığının, yanlış politikalarının sonucudur.

Öztrak, partisinin bazı milletvekilleriyle birlikte TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Hükümetin, Orta Vadeli Ekonomik Programı açıkladığını anımsattı.

”Hükümetin seçimlerden önce vatandaşın özlemleriyle gelirleri arasındaki uçurumu kredilerle kapattığını” iddia eden Öztrak, ”Bu politika sonucunda Türkiye, hiç görmediği yükseklikte bir cari açıkla karşı karşıya kaldı. Şimdi bu politikaların bedeli vatandaşa ödettiriliyor” diye konuştu.

Seçimlerden bu yana döviz kurunda yüzde 20 oranında devalüasyon yaşandığına dikkati çeken Öztrak, şöyle devam etti:

”Seçimlerden bu yana, elektrik, doğalgaz, telefon, otomobil fiyatlarına zam gelmeye başladı. Dün açıklanan vergi önlemleri vatandaşın cebinden milyarlarca lirayı aldı götürdü. Hükümet, cari açığı sanki küresel ekonomide yaşanan durumların bir sonucuymuş gibi gösteriyor. Aslında, bugün vatandaşa yapılan zam zulmünün arkasında yatan cari açık, Hükümetin seçim öncesindeki hovardalığının yanlış politikalarının bir sonucudur. Seçim öncesinde, hükümet diyordu ki ‘istikrar sürsün, Türkiye büyüsün’ Yine ‘bu dönem bizim ustalık dönemimiz olacak’ diyorlardı. Evet, bu dönem Hükümetin zamlarda ve güncellemelerde ustalaştığı bir dönem olarak karşımıza çıktı.”

Hükümetin, daha önce hazırlanan ekonomik politikaları kullanarak, otomatik pilotta gitme imkanı kalmadığını savunan Öztrak, ”Zaten şu anda manuel pilota geçilmiş olmasının etkilerini yaşıyoruz” dedi.

1314380cookie-check‘Cari açık hovardalığın sonucu’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.