Cehalet her yerde cehalettir

Nevada halkı bu dibi görünmeyen karanlık bir kuyu gibi deliğin Cennet ve Cehennem’e giden koridor olduğuna inandı. Halk arasındaki söylenti kısa sürede eyaletin kiliselerinde ahiret ve kıyamet günü geldi diye ayinler düzenlenmesine yol açtı.

Nevada Eyaleti’nin kuzeyinde, Kasım ayının beşinci günü, 5.6 Rihter ölçeğinde meydana gelen deprem hasar ve can kaybına neden olmamıştı. Ancak depremden sonra arazide inceleme yapan ekipler, dağlık bir yörede toprağın çatlayıp kuyu gibi derine kadar indiğini gözlemledi ve rapor etti. Bu haberin kısa sürede yayılmasıyla kuyuyu ziyarete binlerce insan geldi. Nevadalılar arasında bu kuyunun Cennet’e ve Cehennem’e açılan yol olduğu inancı bir anda yerleşince ardından söylentiler başladı.

Uzmanlar ve yetkililer ise arazideki bu çatlamanın doğal olduğu, kuraklık, fay hattı, toprak zeminindeki su hareketleri gibi nedenlere bağlı bulunduğu yönünde açıklamalar yaptıysa da bu bilimsel laflar halkı teskin etmedi. Hâlen modern Amerika’nın Nevada Eyaleti’nde Cennet ve Cehennem’e giden koridor söylentisi etkisini göstermeye devam ediyor.

1533680cookie-checkCehalet her yerde cehalettir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.