Cemevi yönetimi yeni binasını gezdi

Kuzey Londra’da Alevilere yakışan bir ilim merkezi kurmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Erbil, “İlimden Gidilmeyen Yol’un sonu Karanlıktır’ şiarıyla yaşayan Aleviler olarak, geleceğimize yakışır bir mekan inşa ediyoruz” dedi.

Binanın üst katında yapılacak Cem Salonu’nun 500 metre kare olcağını kaydeden Erbil, “Isı, ışık ve havalandırma sistemleriyle yaklaşık 1000 canımızın huzurlu bir ortamda cem yapabileceği bir alana sahiptir. Her yaşta canımız asansörle cem salonumuza rahatlıkla çıkabilecektir” dedi.

Yeni binada öğrencilerin eğitim ve öğretim göreceği 14 sınıfın da yer alacağını kaydeden Erbil, şunları söyledi: “Sınıflarımız, 12 öğrenci ile 24 öğrenci arasında farklı kapasitelerde oluşan toplam 14 adettir. İmkanlarımız dahilinde yapılacak olan sınıflarda mutlaka akıllı tahta olarak bilinen öğretimi kolaylaştıran ve eğitimi çocuklara sevdiren sistemlerin bulundurulmasına özen gösteriyoruz.

Alt katta bulunan büyük salonumuz 550 metrekareden oluşmaktadır. Yaklaşık 1200 canımızın konser, düğün, tiyatro, panel gibi etkinliklerde bir araya gelebileceği ses, sahne ve diğer donanımlarının olduğu bir salon olacaktır”

Binanın arka bölümünde bulunan ünitelerin alt katında büyük bir kafeteryanin hizmet vereceğini belirten Erbil, “Günlük kullanılacak olan kafeteryamızın giriş katı olması avantajından yararlanan her yaştan ve engelli canlarımız kafeteryamızı rahatlıkla kullanabilecekler. Kafeteryamızda günün her saati çay, kahve ve soğuk içeceklerin yanı sıra günlük sıcak yemek hizmetimizde bulunacaktır. Bu hizmetlerin ücretlendirilmesi neredeyse maliyetine yakın bir rakam olarak belirlenecek ve devamlılığı sağlanacaktır. Günlük cemevimizi kullanan canlarımız, kafeteryamızı kullanarak sadece yiyecek ve içecek ihtiyacını değil aynı zamanda, dostluk, arkadaşlık, yanlızlık ve muhabbet ihtiyaçlarınıda karşılayabilecekler” dedi.

Erbil, bina içinde ayrıca Kütüphane olarak kullanılacak olan yaklaşık 30 metrekarelik bir bölümün de yer alacağını söyledi.

Başkan İsrafil Erbil, “Kütüphane’de Alevilik ve Aleviler hakkında olması gereken tüm kitabların yanı sıra coğrafı, kültür, sanat, eğitim, inanç, doğa, tarih, ekonomi, bilim ve siyaset gibi genel kültür içeren zengin bir kitap seçeneği olmasına ve aynı mekanda en az iki bilgisayar bulundurulmasına özen gösterilecektir.
Öğretmenler odası olarak düşündüğümüz oda tamamen öğretmenlerimizin dersler için hazırlık yapabileceği ve dinlenebilecekleri bir alan olacak” dedi.

“Alevi inancınca ölümün olmadığına dolayısıyla haktan gelmeye ve hakka dönmeye inanılır” diyen Erbil, “ Bu nedenle hakka yürümüş olan canlarımızın cansız bedenlerine hizmet hakka yapılan hizmettir. Onun için inancımızda cenaze hizmetleri en önemli hizmetlerden birisidir ve özen gösterilmelidir. Bu nedenle yeni binamızda cenaze hizmet alanı olarak pilanlanan yer, sıcak ve soğuk suyu olan, arınma (yıkanma) masası olan, sırlanma (kefenlenme) masası olan, ve saklama (tabutlama) olanağı olan bir aımkana sahiptir” diye konuştu.

Başkan Erbil şunları söyledi: “Morg olarak kullanılacak olan soğutucu dolap, cenaze hizmet alanı olarak bilinen odanın içinde bulunacaktır. Üç ayrı bölümden oluşacak olan morg dolabı, uzun süre koruyucu özelliğine sahip bir kalitede olması gerekmektedir. Çünkü Türkiye’ye gidecek olan canlarımızın nakil işlemleri bazen elden olmayan nedenlerden dolayı gecikebiliyor”

Erbil, gençlere özgüven, kendilerini yönetme ve örgütlenme imkanı da tanıyacaklarını kaydederek, “Gençlik odası olarak düşünülen salonda, gençlerin yönetiminde olan bir kafeterya, bağlama, gitar, piyano gibi müzik aletleri ve satranç gibi zeka oyunları malzemeleri bulundurmayı ve masa tenisi gibi kapalı alanda kullanılabilecek spor aletleri düşünülmektedir” dedi.

Erbil binada yer alacak olan diğer hizmetlerle ilgili şu bilgileri verdi: “Yeni binamızda çok kapsamlı geniş bir mutfak bulunacaktır. Mutfağımız, kırk erkanları, anma yemekleri, düğün ve konser gibi büyük etkinliklere de cevap verebilecektir.
Ofislerimiz gerek yönetim kadrolarına gerekse günlük yapılan danışmanlık hizmetlerine ve avukat, doktor gibi profesyonel hizmetler verebilecek potansiyelde olacaktır.

Üst katta bulunacak olan misafir hanemiz, Dedelerimize, konuklarımıza ve mihmanlarımıza yakışır koşullarda hizmet sunacak.
Binanın dışında bulunan alanlarda kamelyalar yaptırılacak ve etrafı çiçeklendirilecektir. Kafeteryaya yakın olan bu alan aynı zamanda açık alanda çay kahve içme ya da yemeğini dışarıda yeme imkanı sunacaktır.

Binanın girişinde planlanan market bölümü tüm canlarımızın temel gıda ihtiyaçlarını ve imkanlar dahilinde kasap ve fırın ihtiyaçlarınıda giderebilecekleri bir fırsat sunacaktır”

Yeni binada otopark probleminin olmayacağına işarete eden Erbil, “Yıllardır Dalston binamızda sürekli sorun olarak karşımıza çıkan otopark sorunu Wood Green’de yapılacak olan binamızda olmayacak. Çünkü yan tarafta belediye ye ait olan bir alanın kullanma hakkınıda alarak en az 80 aracın sorunsuz park yapabileceği bir imkanımız var” dedi.
Başkan İsrafil Erbil, binanın biran önce hizmete açılması için Cemevi olarak başlattıkları kampanyaya başta Aleviler olmak üzere tüm hayırsever vatandaşların destek vermeleri çağrısında bulundu.

847590cookie-checkCemevi yönetimi yeni binasını gezdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.