Cenazede kim kimin elini sıktı

Cenaze’de Birleşik Krallığı temsil eden Prens Charles ile Zimbabve Cumhurbaşkanı Robert Mugabe el sıkışması basına yansıdı. The Telegraph, “Mugabe’nin Charles’a doğru eğilerek elini uzatınca, Charles da kaçamayıp zoraki olsa da elini uzattı” diye yazdı.


Daha önce de BM Toplantısı’nda Dışişleri Bakanı Jack Straw, Mugabe ile tokalaşınca “Karanlıktı görmedim” diye kaçamak cevap vermişti.


Mugabe, ülkesindeki İngiliz sömürgeci kalıntılarını da süpürme politikası izliyerek İNgiliz çiftliklerini kamulaştırmaya başlayınca iki ülkenin arası açılmış ve Zimbabve İngiliz Uluslar Topulluğu’ndan çıkarılmıştı. Mugabe de her fırsatta Başbakan Tony Blair’in gangster rejimini yönettiği ve çevresinin eşcinsellerle sarılı olduğunu söylemekten çekinmiyor.


HATEMİ’DEN YALANLAMA


İran doğumlu olan İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav, Roma’da İran Cumhurbaşkanı Hatemi ile el sıkışıp sohbet ettiği sözlerine Hatemi’den yalanlama geldi.


Katsav, Farsça bir sohbetinde, ikisinin de doğum yeri olan Yazd şehrinden söz ettiklerini söylemiş ve elini sıkarken “Barış sizinle olsun dedim” diye demeç vermişti.


Haberleri yalanlayan Hatemi, “İsraillilerin söylediklerine inanacak olsaydık, daha çok şeyleri kabul etmemiz gerekirdi bugüne kadar. Böyle bir görüşme gerçekleşmedi. Bizim İsrail konusundaki açık tutumumuzu bütün dünya biliyor” diye konuştu.


Suriye de liderlerinin İsrail cumhurbaşkanı ile el sıkıştığını doğruladı, ancak bunun Suriye’nin Yahudi devletiyle durumunda bir değişiklik yaratmayacağını ekledi.


İran ve Suriye İsrail’i tanımıyor. Suriye ile İsrail de resmi olarak savaşta. Moşe Katzav’ın sözcüsü Hagit Cohen, el sıkışma olayının, diplomatik bir ilerleme olduğunu söylemek için erken olduğunu belirtti.


İLGİLİ KÖŞE YAZISI: Gün Güngör yazdı / Karanlıktı görmedim
 

779840cookie-checkCenazede kim kimin elini sıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.