Cenazede siyasi ve spor camisası buluştu

Evinin önünde dualar okunup, komşularından helallik alındıktan sonra Seba’nın naaşı Akaretler’deki kulüp binasına getirildi. Burada alkışlarla karşılanan Süleyman Seba için dua okundu.

Seba’nın naaşı daha sonra kalabalık grup eşliğinde yapımı devam eden Vodafone Arena Stadı’na getirildi. Burada yapılan törenin ardından Seba’nın naaşı Bezmialem Valide Sultan Camisi’ne götürüldü.

Cenaze namazının ardından Seba’nın naaşı, taraftarlar eşliğinde Feriköy Mezarlığı’na getirildi. Seba’nın naaşı burada toprağa verildi.

Cenaze törenine Beşiktaş taraftarlarının yanı sıra başta Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor olmak üzere çok sayıda kulübün taraftarı da katıldı. Taraftarlar sık sık “Süleyman Seba’nın evlatlarıyız” ve “Süleyman Seba ölmedi, kalbimizde yaşıyor” şeklinde tezahüratta bulundu.

Camide düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, eski Başbakan Yardımcılarından Hüsamettin Özkan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başta olmak üzere spor, siyaset ve iş dünyasında birçok ünlü isim katıldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yöneticiler, siyah-beyazlı eski futbolcular ile UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, çok sayıda kulübün başkan ve temsilcileri, eski ve faal teknik direktörler, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da cenaze namazında hazır bulundu.

728910cookie-checkCenazede siyasi ve spor camisası buluştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.