Cepteki bombayla yaşayanlar % 40 arttı

Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Sertaç Özinal’ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Türkiye’de kredi kartıyla turistlerin de kullanımı dahil olmak üzere yapılan alışveriş ve nakit avans işlemleri, yılın ilk altı aylık döneminde 39 milyar 781 milyon YTL oldu. Buna göre, yılın ilk 6 ayına ait işlem hacmi, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 40 artış kaydetti. 


Haziran sonu itibariyle kredi kartı sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 5 milyon 244 binlik artış göstererek, 28 milyon 404 bin adede yükseldi. 


1 Nisan-30 Haziran tarihleri arasını kapsayan 2. çeyrekte kredi kartıyla yapılan alışveriş ve nakit avans çekimi toplam tutarı 21.6 milyar YTL olarak gerçekleşti. İşlem hacmi, 2004 yılı aynı dönem sonuçlarına oranla yüzde 36’lık artış gösterdi.


Bu yıl 2. çeyrekte gerçekleşen işlemlerin 19.4 milyar YTL’si alışveriş, 2.2 milyar YTL’si ise nakit çekim olarak değerlendirildi. 


2004 yılı 2. çeyreğinde kredi kartları ile gerçekleştirilen işlem hacminin 14.2 milyar YTL’si alışveriş olarak kayda girerken, nakit-avansta değerlendirilen miktar 1.6 milyar YTL olmuştu.


BKM’nin, Türk bankacılık sektöründe sisteme dahil 30 üyesinin verilerine göre, kredi kartları ile gerçekleştirilen harcamalarda ilk sırayı yüzde 18’lik pay ile market ve alışveriş merkezleri aldı. 


Market ve alışveriş merkezlerinden gerçekleştirilen işlemleri, yüzde 17 ile benzin istasyonlarından yapılanlar, yüzde 10 ile giyim ve aksesuar ürünleri izledi.


Yapılan toplam harcamalarda elektrik-elektronik eşya ve bilgisayarın payı yüzde 6’lık pay ile dördüncü sıraya yerleşirken, telekomünikasyon beşinci sırada yer aldı.

1022850cookie-checkCepteki bombayla yaşayanlar % 40 arttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.