Cezaevleri fanatiklerin okulu oldu

Adalet Bakanlığı yetkilileri, ülkenin Cambridgeshire bölgesinde bulunan ve en tehlikeli terör mahkumlarının bulunduğu en güvenli HMP Whitemoor hapishanesinde araştırma raporu hazırladı.


Raporda, hapishaneyi ele geçiren radikal İslamcıların, koğuşları adeta üye toplama ve propaganda ofisi gibi kulandıklarını ve her geçen gün yeni taraftarlar toplayarak aşırı dinciliği yaymaya çalışıkları öne sürüldü.
 
Radikal Müslüman mahkumların,hapishane polisini kendi haline bıraktığı ve hapishane görevlilerinin müslüman mahkumların uygunsuz davranışlara karşı yetersiz olmasından şikayetçi oldukları belirtilen raporda ayrıca, toplam 120 Müslüman mahkum bulunduğu Whitemoor Hapishanesi’nde, terör eylemlerine karışan ve hüküm giyen 8 mahkum olduğu bilgisi yer aldı.


Hapishanedeki aşırı Müslüman mahkum sayısının hızla artmasından kaygılanan Whitemoor Hapishanesi yetkilileri, aşırılıkla mücadele için gerekli önlemlerin alındığını ve  personelin ihtiyaç duyulduğu şekilde donatıldığını açıklarken, HMP Belmarsh, hapishane personelinin yetersiz derecede eğitimsiz olduğunu belirtti.

816220cookie-checkCezaevleri fanatiklerin okulu oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.