Chavez’den iyi kitap satıcısı olur…

Hugo Çavez’in Birleşmiş Milletler kürsüsündeki gözüpek ve sözünü sakınmaz konuşması ardından türlü siyasal yorumlar yapıla dursun, söylevinde tanıttığı kitap ABD’de bir anda “best-seller” –çok-satan listesine oturdu.

İnternetin sipariş mağazacılığında devi olan “Amazon” kayıtlarına  göre, bugün kitap isteyene “yeni tükendi, sıraya girin” mesajı çekiliyor. Kitap, sağcısından solcusuna tüm Amerikalı’nın gözdesi oldu.

Noam Chomsky’nin “Hegemony or Survival: America’s Quest for Global Dominance” adlı kitabı Amerikan emperyalizminin dünü, bugünü ve yarınını tartışıyor. Yeni Sol hareketi teorisyenlerinden Chomsky, Hugo’nun akıl hocalarından birisi olarak biliniyor.

Çavez’in, 1963’de kürsüye çıkan Che Guevara’dan sonra BM’nin görüp görebileceği son Latin solcu lideri olarak üstün bir “performans” sergilediği konuşmasında, Chomsky’nin kitabını kürsüde tanıtması, Amerikan basınında konu edildi.

CNN ve öteki yayın kuruluşlarında, “Venezüelle liderinden iyi kitap satıcısı olur” biçiminde haber çıkartılıp “Satılmayan kitaplarınızı Hugo’ya verin” denildi..Bununla beraber Chomsky’nin kitabı Hugo’nun desteği olmaksızın, zaten çok satanlar arasında bulunuyordu.

FOTOĞRAF (AP Photo/Ed Betz): Çavez…

 


 

1137100cookie-checkChavez’den iyi kitap satıcısı olur…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.