Cheney: Irak’tan onurlu ayrılmak istiyoruz

Cheney, çıktığı Asya turu çerçevesinde geldiği Japonya’nın başkenti Tokyo’da, Yokosuka deniz üssünde demirli Amerikan Kitty Hawk uçak gemisinde yaptığı konuşmada, ABD’nın Irak’taki misyonunu bitirmek ve onurlu bir şekilde bu ülkeden dönmek istediğini bildirdi.

Irak’tan misyonlarını tamamlamadan ayrılmalarının düşmanı peşlerine düşüreceğini bildiklerini kaydeden Cheney, Amerikan halkının da geri adım atma siyasetini desteklemeyeceğini belirterek, “Misyonumuzu tamamlamak istiyoruz; bunun doğru yapılmasını istiyoruz ve onurumuzla dönmek istiyoruz” dedi.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile bugün bir araya gelecek olan Cheney, Washington’un Japonya ve Asya-Pasifik’teki sorumluluğunun süreceğini de bildirdi.

ABD’Lİ MUHALİ”F: BUSH DA ÇEKİLMELİ

Öte yandan ABD’de demokrat başkan adaylarından Senatör Joseph Biden, Başkan George Bush’un, Irak’tan çekilme takvimini açıklaması beklenen İngiltere Başbakanı Tony Blair’i izlemesini istedi.

Biden, “Başkan Bush, Başbakan Blair’in izinden giderek Irak’tan asker çekmeye başlamalı, iç savaşın hüküm sürdüğü bu ülkeye daha fazla asker yollamamalı” ifadesini kullandı.

Biden, “Irak’tan çekilmek zaruri ise de bu, şu kritik sorunun cevabını vermiyor: Sonra ne olacak? Irak’tan çekildikten sonra çıkarlarımızı koruyacak plana ihtiyaç var…” diye görüş belirtti. Blair’in, Avam Kamarası’nın bugünkü oturumunda Irak’tan çekilme planı açıklaması bekleniyor.
 
 

1146600cookie-checkCheney: Irak’tan onurlu ayrılmak istiyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.