Che’nin tüm kitapları Agora Kitaplığı’nda

Agora Kitaplığı, Che Guevara’nın tüm kitapları ve koleksiyonunun telif haklarını elinde bulunduran Havana’daki Centro de Estudios Che Guevara (Che Guevara Araştırmaları Merkezi) ile bir yayın projesi doğrultusunda tüm eserleri yayınlayan Avustralya’daki Ocean Press’le anlaşarak 19 kitaplık koleksiyonun yayın haklarını satın aldı.

Bu çerçevede ilk önce “Gerilla Savaşı”, “Küba Devriminden Hatıralar” ve “Bolivya Günlüğü”  yayınlanacak ve yayınevi daha sonra, içlerinde Che’nin daha önce hiç yayınlanmamış “Felsefe Defterleri” ve “Siyasal İktisat Üzerine Eleştirel Notlar” gibi eserlerinin de bulunduğu diğer kitaplarla seriyi devam ettirecek.

Havana’daki Che Guevara Araştırmaları Merkezi’nin titizlikle hazırladığı “Che Guevara’nın Kendi Portresi” başlıklı resimli albümü ise 2006-2007 kışında, Che’nin büyük kızı Alieda Guevara’nın da hazır bulunacağı bir sunuşla okurla buluşturulacak.

Bu arada, yönetmen Steven Sodenbergh’in “Bolivya Günlüğü”nü esas alarak çekmekte olduğu ve Che rolünde Benicio del Toro’nun oynadığı “Gerilla” adlı filmin 2007 yılında gösterime gireceği bilgisini de ekleyelim. (Hürriyet)

1125270cookie-checkChe’nin tüm kitapları Agora Kitaplığı’nda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.