‘CHP, 12 Eylül’ün muhafızı oldu’

Zaman’ın haberine göre; SHP lideri Karayalçın, “Bazılarının 12 Eylül’ün muhafızı haline dönüşmekte olduğunu üzüntüyle görüyorum” dedi. 82 Anayasası’nın değiştirilmesine destek veren Murat Karayalçın, AK Parti’nin bir anayasa taslağı hazırlamasını ise, “12 Eylül anayasasının alternatifi AKP anayasası olmamalı” diye eleştirdi.


Karayalçın, izlenmesi gereken yöntemi şöyle özetledi:


“Anayasa taslağını hazırlayan bilim kurulunun başkanı Prof. Dr. Ergun Özbudun, saygın bir bilim adamı. Tartışmalar, Özbudun öncülüğünde hazırlanan taslak ile diğer taslaklar üzerinden yürütülmeli. Siyasi partiler yeni anayasaya ilişkin önerilerini maddeler halinde bir metin yazarak değil, ilkelerini ve önceliklerini ortaya koyarak gündeme getirmeli. AK Parti’nin bir anayasa taslağı açıklaması doğru değil. Her parti kendi taslağını açıklarsa yeni anayasa girişimi çıkmaza girer.”


SHP lideri, başörtüsü sorununun çözümsüz kalmaması gerektiği görüşünü savunarak “Türban sorununu çözmeliyiz, elbette çözümsüz kalmamalı. Farklılıklar arasında mutabakat sağlanıncaya ve birbirimizi ikna edinceye kadar bu sorunu tartışmalıyız” dedi.

1048420cookie-check‘CHP, 12 Eylül’ün muhafızı oldu’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.