CHP Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu

CHP heyeti, Yüksek Mahkeme’den saat 17.00 için alınan randevu nedeniyle burada bulunan CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç ile birlikte, Anayasa Mahkemesi’nden ayrılırken açıklamalarda bulunacak.


BAYKAL: YENİ BİR SÜREÇ BAŞLIYOR


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı seçimi için Meclis’te yapılan birinci tur oylamada, 367 çoğunluğun sağlanamadığını hatırlatarak, “Sonuç ortada artık yeni bir süreç başlıyor. Birinci turda cumhurbaşkanlığı oylamasında Anayasa’nın öngördüğü katılım sağlanamadı ve adayın seçilmesi gereken oy da toplanamadı” dedi.


Bu durumda ikinci tur oylamaya geçilmesinin uygun olmayacağını savunan Baykal, “Bu konudaki siyasi partiler arasındaki görüş ayrılığı Anayasa Mahkemesi’ne yansıtılacaktır. Anayasa Mahkemesi bu konuda düşüncelerini ortaya koyacaktır. O düşünce doğrultusunda bundan sonraki gelişmelere şekillenecektir. Şimdi biz Anayasa Mahkemesi’nin kararını bekliyoruz” diye konuştu.


CHP’Lİ CANAN: DOĞRU YAPTIM


CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan, cumhurbaşkanı seçiminin ilk tur oylamasına katılmasıyla ilgili olarak, ”Demokrasi sınavı verdim, tebrik telefonları alıyorum” dedi.


TBMM Genel Kuruluna, birleşimin açılmasının ardından iktidar kulesinden giren Canan, oylamaya katıldıktan sonra yine iktidar kulisinden çıktı.


Kuliste gazetecilerle sohbet eden Canan, partisinin oylamaya katılmamasına rağmen kendisinin katılmasından dolayı tebrik telefonları aldığını belirterek, ”Demokrasi sınavı verdim. Tebrik telefonları alıyorum. Beni arayıp kutlayanlar, ‘parlamentonun haysiyetini kurtardın’ diyor. CHP tabanından da kutlayanlar var” diye konuştu.


Canan, bir soru üzerine CHP’den istifa etmeyi düşünmediğini kaydederek, ”Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmak istifa gerekçesi değildir” dedi.


AĞAR HANÇERLENDİ


Mehmet Ağar, Cumhurbaşkanlığı seçimine katılmayacağını açıkladığı basın toplantısında, yanında oturan iki milletvekilinin genel kurul salonuna gitmesi karşısında şoke oldu. Ümmet Kandoğan’ı Genel Kurul’a girmemesi için ikna için giden Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan da salona girdi.  (AA ve ANKA)

1041810cookie-checkCHP Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.