CHP: DSP’nin önerisini kabul ettik

Baykal, iki partinin birleşmeye gidecek yolda öncelikle kurumsal kimliklerini koruyarak seçim işbirliği yapmalarını şöyle açıkladı:


“Toplumun bu konuda baskısı var. İki partinin de birleşmesine yönelik iki partinin de anlayışı var. Bu anlayışı yansıttık. Biz tek çatı altında olmasını arzu ettik. Bunun daha fazla güven veren bir durum olacağını anlattık. Siyasi simgelerini anlayışını ortaya koyan bir çatı olması gerektiğini savunduk.”


“DSP’deki arkadaşlarımız örgütsel olarak bunun mümkün olmayacağını, birleşmenin sadece seçim işbirliği olması gerektiğini söylediler” diyen Baykal, DSP’nin önerisini değerlendirdiklerini de şöyle aktardı:


“Biz de onların tekliflerini kabul ettik. Ona göre birleşmeyi kabul ettik. DSP’nin seçim işbirliğini esas alan önerisini çalışmaya başladık. Bu konuda çok olumlu bir sonuca ulaştılar. Seçim işbirliğinin nasıl gerçekleşeceği konusunda ortak bir anlayışı ortaya çıkmıştır. Geldiğimiz noktada seçim işbirliği modelinin DSP yetkili organlarında kendi yetkili organlarında değerlendirilecektir. Mutabakata varılan seçim işbirliği modeli üzerinde DSP kararını verdiği anda bu işbirliğini yapmaya hazırız.”


Baykal “Üzerinde anlaşılan CHP’nin modeli değildir” diyerek şöyle devam etti:


“Onların istediği model üzerinde çalıştık. Ancak bu çalışmanın bir siyasi bütünleşmeye doğru gitmesini diliyoruz. Ayrışmaya değil bütünleşmeye doğru gidişe vesile olmasını diliyoruz. Bu temenni her iki kesimde de var. Bu bir sayısal pazarlık sonucu ortaya çıkmış bir beklentisi yoktur. Herkesin sosyal demokrat hareketi güçlendirmek için her türlü ortak harekete hazır. Aday belirleme konusu el birliği ile olacaktır.”

1042540cookie-checkCHP: DSP’nin önerisini kabul ettik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.