CHP, hakkında Meclis araştırması istiyor

Dink cinayeti Cerrah ve Akyürek hakkında, Meclis araştırması açılması istendi.

Hrant Dink cinayeti ile ilgili olarak dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek hakkında, Meclis araştırması açılması istendi.

CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin ve arkadaşlarınca TBMM Başkanlığına sunulan önergede ‘’Hrant Dink’e yönelik tehlikenin varlığından, İstanbul Valisi ve Emniyetinin bir yıl öncesinden itibaren haberleri vardır. Dink, Valiliğe çağrılarak uyarılmış, ancak korunması için önlem alınmamıştır’’ denildi. Bazı sorumluların korunmak istendiği öne sürülerek şu görüşler savunuldu:

‘’Trabzon Emniyeti ve Jandarması da Dink’in öldürüleceğini ve fiili kimin gerçekleştireceğine kadar bilgileri vermişlerdir. Bu olayda sorumlu bazı kişilerin korunmak istendiği kanaati yaygındır. Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de öldürülmesinden önce korunmasında ve bu cinayeti önleyecek tedbirin alınmasında ve ayrıca cinayetin bağlantılarının ortaya çıkarılmasında, Emniyet İstihbarat Dairesi ile Trabzon Emniyeti ve Jandarmasının ve İstanbul Emniyetinin ve diğer kamu görevlilerinin ihmal ve kusurunun olup olmadığı konusunda Meclis Araştırması açılmalıdır’’

FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER

Öte yandan CHP Mersin milletvekili Ali Rıza Öztürk ve arkadaşları da faili meçhul cinayetlerin araştırılması için, Meclis araştırma önergesi verdiler. Önergede ‘’Devletin faili meçhul siyasi cinayetlere seyirci olmaktan çıkması yeni bir anlayışla olayları araştırması gerekir’’ denildi. Önergede şu olayların yeniden ve TBMM tarafından incelenmesi istendi:

‘’ Sabahattin Ali, Doğan Öz, Abdi İpekçi, Ümit Kaftancıoğlu, Kemal Türkler, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Nesimi Çimen, Metin Altıok, Metin Göktepe, Cihan Hayırsevener, Cevat Yurdakul, Musa Anter, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Behçet Aysan, Hasret Gültekin, Turan Dursun, Sevinç Özgüner, Cavit Orhan Tütengil, Hrant Dink’’.

GAZETEPORT

1236950cookie-checkCHP, hakkında Meclis araştırması istiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.