CHP İngiltere’den Büyükelçilik’e siyah çelenk

CHP İngiltere Birliği, İstanbul’daki Cumhuriyet Gazetesi operasyonunu protesto etmek için Türkiye’nin Londra Büyütkelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.

CHP İngiltere Birliği’nin bir grup üyesi 2 Kasım Çarşamba saat 16’da “43 Belgrave Square, Belgravia, London SW1X 8PA” adresindeki Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bırakarak Cumhuriyet Gazetesi operasyonunu protesto etti.

Birlik’in “Cumhuriyet’i susturamayacaksınız!” başlıklı açıklaması da şöyle:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunun talebi ile, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri ve yazarları hakkında arama ve gözaltı kararı alınmış ve 31 Ekim 2016 Pazartesi günü soruşturma başlatılmştir.

Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerine ve yazarlarına yöneltilen suçlama PKK/KCK ve FETO/PDY terror örgütlerine müzahir olmak ve 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre önce darbeyi meşrulaştırıcı yayınlar yapmaktır.

AKP yıllarca FETO ile elele yürürken ve FETO için “ne istediler de vermedik” diyerek, bu örgüte yıllar boyunca yardım ve yataklık yaptıklarını birinci ağızdan itiraf ederken Cumhuriyet Gazetesi yazarları defalarca FETO’nun Türkiye için ne kadar tehlikeli bir örgüt olduğunu yazdılar. Küçücük çocukların kamplarda, bu örgütün emelleri doğrultusunda zehirlendiklerini haykırdılar ama AKP bütün bunlara kulak tıkadı ve hiç bir önlem almadı. Aynı şekilde 15 Temmuz darbe girişimne karşı çıkan ilk gazete yine Cumhuriyet Gazetesi’dir.

Atatürkün isteği ile kurulan Cumhuriyet Gazetesi Türkiye Cumhuriyeti ile aynı yaştadır ve kurulduğu günden bugüne bütün baskılara ve dayatmalara rağmen, yayın çizgisinden ödün vermeyerek Türkiye’nin onuru olmuştur.

Daha birkaç yıl önce Ergenekoncu olmakla suçlanan Cumhuriyet Gazetesi ne anlamlıdır ki bugün PKK’çi ve FETO’cu olmakla suçlanmakta ve kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. CHP İngiltere Birliği, Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan bu operasyonun hukuki değil siyasi bir operasyon olduğuna inanmaktadır. Basın özgürlüğümüze yapılmış siyasi bir saldırıdan öteye gitmeyecek olan bu hukuk dışı saldırı aynı zamanda halkımızın haber alma özgürülüğüne vurulmuş büyük bir darbedir. Bu saldırı, 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimini hükümete muhalif olan herkesi susturarak darbeyi tamamlama girişimlerinden başka birşey değildir.

Unutmayalım, AKP’nin bir tek önceliği vardır; o da ne pahasına olursa olsun Türkiye’de başkanlık sistemine geçmektir. AKP, başkanlık sistemini ancak susmuş ve sindirilmiş bir medya ile referanduma götürebileceğinin bilincindedir. Cumhuriyet Gazetesi, başkanlık sistemi yolunda AKP Faşizminin karşında kalabilen birkaç muhalif gazeteden en önemlisidir ve bundan dolayı susturulmak istenmektedir.

Biz CHP İngiltere Birliği olarak ,Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve birlik olarak gazetemizin ve Türkiye’de bu hukuksuzluğa direnen halkımızın İngiltere ve Avrupa’daki sözcüleri ve destekçileri olarak yanlarında olacağımızı bildiriyoruz.

Halkımız şunu bilmelidir; bizler başkanlık sisteminin karşısındayız ve tavrımızı her zaman, özgürlükten, basın özgürlüğünden, parlementer demokrasiden ve insan halkarından yana koyacağız ve ülkemizde bu yönde olan her direnişe omuz vereceğiz.

Cumhuriyet Gazetsi yalnız değildir. Özgür basın susturulamaz, Gazetecilik suç değildir, Cumhuriyet Susturulamaz.”

2024900cookie-checkCHP İngiltere’den Büyükelçilik’e siyah çelenk

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.