CHP’de imza tartışması sertleşiyor

CHP’de kurultay tartışmasında muhalif kanat, ‘delegelere baskı yaparlar’ diye genel merkeze güvenmediği için süreyi sonuna kadar kullanmayı hedeflerken genel merkez, muhalefetin verdiği sayıları yalanlıyor…

CHP’de 24 Haziran’dan sonra başlayan imza restleşmesinde muhalefet, genel merkezin imza davetini reddederken, tüzükte yazan 15 günlük sürenin kullanılacağını kaydetti.

Parti yönetimi ise “getirin gereğini yapalım” davetinin reddedilmesinin ardından muhalefetin söylediğinin aksine 600’ü bulamadıkları gibi imza verenlerde de çözülme başladığını savundu.

CHP’de 24 Haziran’ın ardından başlayan liderlik ve değişim tartışmalarında imzaların toplanma işlemine girilmesiyle genel merkez ile muhalifler arasında gerilim arttı. Toplanan imza sayıları üzerinde yaşanan polemik sürerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde yürütülen süreçte genel merkezin “604’ü getirin gereğini yapalım” daveti, muhalifler tarafından reddedildi. Edinilen bilgiyle göre muhalifler topladıkları 604 imzayı genel merkeze ulaştırsaydı, imzaların incelenmesinin ardından Kılıçdaroğlu kurultay çağrısı yapacaktı.

Ancak davetin hemen ardından Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün, daveti kabul etmediklerini açıklarken dün de sosyal medya hesabından “Partimizin tüzüğünde yazılı olan sürede yeterli sayıda noter tasdikli kurultay delegesi imzası genel merkezimize teslim edilecektir” diyerek 15 günlük süreyi tamamlayacaklarını bildirdi.

Muhalifler güvenmiyor

Muhaliflerin imzaları teslim etmeme nedenleri arasında, genel merkezin delegelere “imzaları çekin” baskısı yapabileceği veya kurultayda olduğu gibi bir “mükerrer krizi” yaşanabilme olasılığı bulunduğu öğrenildi.

Muhalifler bir aksilik yaşanmaması için yeterli imzadan da fazla bir imzayla, tüzüğün öngördüğü 15 günlük süreyi kullanarak imzaları genel merkeze sunmayı hedefliyor. Muhalifler, imzaların geri çekilme bilgilerinin de gerçekdışı olduğunu belirtiyor. Genel merkezin muhalifler tarafından toplandığı belirtilen olağanüstü kurultay talepli imzaların teslim edilmesini istemesi, muhalif kanadın bu talebi reddetmesinin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, dün basın toplantısı düzenledi. Erkek, “Olağanüstü kurultay talep edenler 604 imza topladıklarını ifade ettiler. Biz de tamamen iyi niyetle, partimize ve topluma karşı sorumluluğumuzu düşünerek, her ne kadar salt çoğunluğa ulaşılmamış olsa da, eğer 604 imza toplanmış ise genel merkezimize sunulması halinde derhal gereğini yapacağımızı ifade etmiştik. ‘Salt çoğunluğa yakın bir irade oluşmuşsa gereğini yapalım’ dedik. Ama bugün (dün) 604 imza genel merkezimize sunulmadı” dedi. CUMHURİYET

2210820cookie-checkCHP’de imza tartışması sertleşiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.