CHP’de Sarıgül aday gibi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni Mart 2014’te yapılması beklenen yerel seçimlerde kazanmak için en doğru adayı belirlemeye çalışan CHP’de bu pozisyon için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün adaylığına artık kesin gözüyle bakılıyor.

Parti kulislerinde Sarıgül’ün eylül ayının ilk günlerinde partiye üyelik başvurusu yapacağı konuşuluyor. Partiden ihraç edilen Sarıgül’ün bu başvurusunun eylül ayının başında toplanacak PM’de görüşüleceği, büyük olasılıkla hakkında “af” kararı verileceği konuşuluyor. Sarıgül’ün affının ardından adaylığının da görkemli bir törenle resmen duyurulması öngörülüyor.

2005’te ihraç edilmişti

Mart 2014’te yapılması öngörülen yerel seçimlere çok ciddi bir şekilde hazırlanan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanabilmek için en doğru adayı belirlemeye çalışan CHP’de, bu görev için en kuvvetli aday haline gelen Sarıgül’ün isminin eylülde gerçekleşecek bir dizi prosedürün tamamlanmasının ardından resmen açıklanacağı konuşulmaya başlandı.

Ocak 2005’te dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal’a karşı kongrede genel başkan adayı olarak çıkan ve kongreyi kaybeden Sarıgül, daha sonra kesin ihraç istemiyle YDK’ya sevkedilmişti. Mart 2005’te YDK kararıyla partiden ihraç edilen Sarıgül’ün yeniden partiye dönebilmesi için PM kararı gerekiyor.

Gözler eylülde

CHP’de Sarıgül, hem Ak Parti’ye oy veren seçmenlerin oy davranışlarını etkileyebilecek hem de BDP’ye oy veren tabanın sempatisini çekebilecek bir isim olarak değerlendiriliyor.

Bu nedenle parti kulislerinde İstanbul’u kazanabilmek için Sarıgül’ün “en kuvvetli aday” olduğu yorumları yapılıyor. Parti tabanında ve yönetiminde Sarıgül’e artık “İstanbul adayı” olarak bakılırken, Sarıgül’ün adaylığını açıklaması için partiye yeniden üyelik başvurusu yapması, bunun da eylül ayının ilk günlerinde gerçekleşmesi öngörülüyor.

Eylül’ün ilk haftasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak PM’de, bu üyelik talebinin görüşülmesi ve Sarıgül’ün oybirliğiyle affedilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bu sürecin tamamlanmasının ardından eylül ayının ilk yarısı dolmadan, Sarıgül’ün adaylığının görkemli bir törenle resmen duyurulacağı ifade ediliyor. (MERİÇ TAFOLAR- MİLLİYET)

1391250cookie-checkCHP’de Sarıgül aday gibi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.