CHP’den ‘Hani Benim Receb’im’ şarkısı

12 Eylül’e sayılı günler kala CHP referandum çalışmalarında kullanacağı şarkıyı tanıttı. Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya CHP’nin önemli isimleri Nur Serter, Mehmet Sevigen, Bihlun Tamaylıgil, İlhan Kesici de katıldı

Kılcal damarlara varacak bir örgütlenmeye ihtiyaçları olduğunu belirten İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek yaptı. “Kişilerin kimlik numaraları adresleri eğer mümkünse fotoğrafları, telefon numaraları olacak. Bu örgütlenme modeli CHP’nin yıllardan beri özlediği, istediği, beklediği bir modeldir. Bu örgütlenme modeli yapılan seçimlerde sandığa sahip çıkma modelidir” dedi.

Şimşek, “Biz İstanbul için bir kitapçık yaptıracağız. A mahalle, b cadde, c sokak. Telefon çalacak ‘Alo Berhan Şimşek. Bu testi yaptığımda başarıysa o ilçe başkanımın omuzlarımın üstünde yeri var. Hayır ilçe başkanı başaramadı, il başkanı da başaramadı. Bu görevi bırakır giderim” diye konuştu.

Şimşek, “CHP ‘de Recep Tayyip Erdoğan’ın bile hakkı var. Çünkü partiyi okyanus çetesinden kurdurmadılar. Anadolu Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti devamlılığıyla kuruldu. Dedelerimizin, atalarımızın Kürdün, Lazın, Çerkezin kurduğu bir parti. 73 milyonun partisi olması isteği arzusu ve çalışması içindeyiz. Herkesi getirin bu örgütlenme modeli içinde monte edin “ şeklinde konuştu.

Referandumla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Şimşek, “İstanbul kazan biz kepçe olacağız ayın 5’i itibariyle. Arkadaşlarımız okulda olacaklar, seçimden sonra İlçe Seçim Kurulu’nda olacaklar. Önce çalışacağız, sonra ağlayamayacağız” dedi.

Şimşek, “Bu örgütlenme yapıldığında kılcal damar örgütlenmesi yapıldığında vücudun her yerine kan pompalanacak“ şeklinde konuştu.

LAUREL-HARDY BENZETMESİ
Şimşek, şunları söyledi: “Hiçbir totaliter rejimde, şeriat düzeninde bile insana 26 soru sorulup bir cevap istenmez. Laurel ve Hardy’nin bir repliği ardır. Hardy, Laurel’e diyor ki ‘Ben senin gözüktüğün kadar aptal değilim ‘. Laurel de ‘evet’ diyor. Recep Tayyip Erdoğan bu toplumu aptal yerine koyuyor. 26 soru soru bir cevap isteyen bir anlayış, Hitler faşizmine yakışır.

Sloganımız olarak da şunu bulduk; hoğrusu hayır. YÖK’ü kaldırmıyorsa, emekliye katkıda bulunmuyorsa, çiftçinin koşullarını iyileştirmiyorsa, işveren için koşullar oluşmuyorsa, telefon dinlemeleri bitmiyorsa, esnafın yüzü gülmüyorsa, doğrusu hayır. Bu sloganla yola çıkacağız” ifadesini kullandı.

HANİ BENİM RECEB’İM

Basın toplantısının ardından da CHP’nin referandum şarkısı tanıtıldı. “Hani Benim Receb’im” şarkısından uyarlanan “Siyasette Recep Bey” salonda çalınırken bazı partililer oynamaya başladı.

Şimşek partililere “Şarkıyı beğendiniz mi” sorusuna ise, partililer alkışlayarak destek verdi. İşte CHP’nin yeni referandum şarkısının sözleri:

Siyasette Recep Bey. Uzanmış da yatar.
Oğlan gemicik almış. AKP suya batar.
Hani benim Recebim Recebim. Hayır oyu vereceğim. ( Sana hayır diyeceğim )
Yasanı sandığa gömeceğim.
Gemi dolu pırlanta. Atma Recep Bey atma.
Ali Dibolar devri. Kesme naylon fatura ( Naylon fatura çakma )
Sandık gelir yanaşır. Recep boşa uğraşır.
Vatandaş hayır diyor. Recep niye ağlaşır ?
Recep Bey’i tanırlar.Yolsuzlukta şanı var.
Kılıçdaroğlu der ki, ‘Hayır’ demekte yarar var.
Hani benim Recebim Recebim.
Hayır oyu vereceğim. Yasanı sandığa gömeceğim.

1252980cookie-checkCHP’den ‘Hani Benim Receb’im’ şarkısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.