CIA uçağını yalanlamak Gül’e düştü

Gül, AA’ya verdiği demeçte, sivil Amerikan uçağının yaptığı teknik inişe ilişkin Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın açıklamasına karşın konunun başka boyutlara çekildiğini üzüntüyle izlediklerini ifade etti.


Barselona’dan Bakü’ye gitmek üzere havalanan ”Sivil” uçağın, 31 Ekim 2005 tarihinde saat 16.15’te Sabiha Gökçen Havaalanı’na indiğini, bir gün sonra saat 15.00’te Türkiye’den ayrıldığını bildiren Gül, Bakü’den dönerken de 15 Kasım 2005 tarihinde iniş yaptığını ve bir gün sonra ayrıldığını belirtti. Bakan Gül, izin talep edilirken uçaktaki 4 kişilik personelin isimleri ve uçağa ilişkin tüm teknik bilgilerin kurallar gereğince Türk makamlarına iletildiğini de kaydetti.
Her iki uçuşta da uçağa Sabiha Gökçen Havaalanı’nda gümrük mührü vurulduğunu, gümrük alanına çekildiğini ve standart yer hizmetleri dışında herhangi bir hizmet verilmediğini ifade eden Gül, ”Yolcu alma, indirme, mal yükleme ya da indirme olmamıştır, dolayısıyla uçağa Türkiye’den bir insan ya da yük konması söz konusu değildir, uçak tamamen kontrol altında olmuştur” diye konuştu.


Gül, Türkiye’de sivil havaalanlarının sivil otoriteler, askeri havaalanlarının da TSK’nın kontrolü altında olduğuna işaret ederek, ”Askeri ya da sivil hiçbir havaalanından bir zanlının kaçırılması ya da sorgulanması söz konusu olmadığı gibi mümkün de değildir. Esasen böyle bir talep de vaki olmamıştır. Sivil ve askeri tüm havaalanları Türk devletinin kontrolü altındadır” diye konuştu.


Bu tür ”Asılsız iddialar”ın Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümranlık hakkının tartışılmasına ve vatandaşların kafalarında şüpheler oluşmasına yol açtığını belirten Bakan Gül, ”Ayrıca, terör örgütlerinin geleceğe yönelik yapmayı amaçladığı eylemleri varsa bu eylemlere meşruluk kazandırıcı bir ortam da hazırlanmaktadır” dedi. (AA -Tahsin Aktı)


AÇIK GAZETE: CIA Başkanı Goss’un PKK pazarlığı için Ankara’ya uçtuğu bir gün de olsa Gül’ün bu demecini uçağın sahibi CIA yapmalıydı. Türkiye de ABD’nin diğer müttefik ülkeleri İngiltere ve Almanya gibi CIA uçaklarını soran ve karşılığında da ikili ilişkide koz kazanan taraf olmalıydı…

1026930cookie-checkCIA uçağını yalanlamak Gül’e düştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.