CIA ve Mossad peşine düştü

İsrail Savunma Bakanı Barak, kimyasal silahların Hizbullah’ın eline geçmesini önlemek amacıyla yapılacak bir operasyon için hazırlıklara başladığını söyledi. ABD’nin istihbarat teşkilatı CIA de kimyasal silahların peşine düştü.

Suriye’deki Beşşar Esad rejiminin devrilmesi halinde kimyasal silahların yanlış ele geçmesinden endişe eden ABD ve İsrail harekete geçti.Kimyasal silahların depolardan çıkarıldığı ve ülkede dağıtıldığına yönelik haberlerin geldiği bir zamanda İsrail, operasyon hazırlıklarına başladığını açıkladı. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, ordunun Suriye’deki kimyasal silahların Hizbullah’ın eline geçmesini önlemek amacıyla yapılacak bir operasyon için hazırlıklara başladığını söyledi. Barak, “Orduya başta istihbarat alanında olmak üzere gereken her konuda hazırlıkların yapılması emrini verdim. Böylece bir operasyon yapıp yapmamayı değerlendirme şansına sahip olacağız” dedi. Barak, “Gelişmiş silah sistemlerinin, özellikle de uçaksavar füzelerinin ve karadan karaya ateşlenen ağır füzelerin taşınması ihtimalini değerlendiriyoruz. Ancak kimyasal silahların Suriye’den Lübnan’a taşınması olasılığı da söz konusu olabilir” diye konuştu.

CIA AJANLARI BÖLGEDE

ABD merkezli The Daily Beast adlı internet sitesine konuşan Amerikalı yetkililer, Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) ajanlarını Suriye’ye gönderdiğini belirtti. Ajanların, ordudan ayrılan muhalif askerlerle görüşerek Suriye’nin kitle imha silahları programına ilişkin bilgi edinmeye ve kimyasal silahların tam olarak nerede olduğunu tespit etmeye uğraştıkları ifade edildi.

BİR MİLYON KİŞİ EVİNİ TERK ETTİ

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Suriye’de devam eden olaylar sonucu şimdiye kadar yaklaşık bir milyon kişinin evini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı. BMMYK’nın yayımladığı raporda dikkat çeken bilgiler ise şöyle: Halep’in Haritan bölgesinde 40 bin olan nüfustan sadece 2 bini kaldı. Der Zor’da nüfusun yaklaşık yüzde 80 bölgeden kaçtı. Şam’da 2 binden fazla kişi Birleşmiş Milletler’in 11 okuluna sığındı ve acil yardım alıyor.

ÇATIŞMALAR HALEP’E SIÇRADI

Suriye’nin başkenti Şam’da geçtiğimiz hafta sonundan bu yana yaşanan çatışmalar azalırken Hama ve Halep kentindeki çatışmalar şiddetlendi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemcisi örgütü, Halep’te muhalifler ile güvenlik güçleri arasında bu zamana kadar hiç görülmemiş şiddetli çatışmalar yaşandığını duyurdu. Yerel kaynaklar da Suriye ordusunun Halep ve Hama’yı top ateşine tuttuğunu ve her iki kentin mahalle ve sokaklarından siyah dumanların yükseldiğini, çatışmalarda çok sayıda ölü ve yaralı kişilerin bulunduğunu aktardı. Kaynaklar, “çok şiddetli” çatışmaların yaşandığı Halep’te, birçok mahallenin halen muhaliflerin kontrolü altında olduğunu kaydetti. Halep’teki aktivistlerden Muhammed Said de, çatışmaların özellikle Selahattin bölgesinde yoğunlaştığını ifade etti. (Bugün)

1349390cookie-checkCIA ve Mossad peşine düştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.