Cihaner için 3.kez tahliye talebi

Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Başsavcı Cihaner’in avukatı Turgut Kazan, 17 Şubattan beri tutuklu bulunan müvekkilinin tahliye talebini içeren dilekçeyi Erzurum Özel Yetkili Başsavcıvekilliğine verdi.
Kazan’ın dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

”Müvekkilime örgüt üyeliği, birden fazla kişiyle tehdit, iftira, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçları yükleniyor. Kısıtlama kararı nedeniyle dosyaya erişemiyoruz. Bu nedenle yöneltilen suçlar ile delil durumunu tam bilmiyoruz, bilemiyoruz ama bize kapalı tutulan dosya bazı yayın organlarına açıldığı için bu suçlamaları gazete haberlerine göre cevaplamak istiyoruz.

Öyle anlaşılıyor ki müvekkilime yöneltilen suçlamalar onun savcı olarak yürüttüğü bir soruşturmaya dayanıyor. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının 2007/6526 esasına kayıtlı bir soruşturma ile Dursun Çiçek’e ait olduğu söylenen belge arasında bağ kuruluyor. Devreye gizli tanıklar sokularak üyelikti, tehditti, iftiraydı, sahtecilikti hepsi kurgulanan bütünün parçaları oluyor ama öne sürülenler hiç yerli yerine oturmuyor.

Sonuç olarak, daha önceki dilekçelerimizde yer alan soruşturma ve tutuklamaya ilişkin vurgulamalarla bu dilekçemizde anlatmaya çalıştığımız gizli tanıklara dayalı (kuvvetli suç şüphesi) ve (mevcut delil durumuna) ilişkin açıklamalar ışığında, Özel Yetkili Başsavcıvekilliğinin tahliye yolundaki görüşü dikkate alınarak müvekkilimin CMK’nın 103/2 maddesi uyarınca salıverilmesini, aksi takdirde itirazımızın 271/1 maddesi uyarınca duruşma yapılarak karara bağlanmasını diliyor, durumu takdirlerinize sunuyoruz.”

1235650cookie-checkCihaner için 3.kez tahliye talebi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.