Cizre heyeti döndürüldü

Şırnak’ın Cizre ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı ve yaşanan gelişmelere dikkat çekmek için dün ilçeye gitmek isteyen HDP’lilerin yolu, önce Mardin’in Midyat ilçesinde kesildi. Görüşmelerden sonuç çıkmayınca HDP’liler yürüyüşe geçti. Dün sabah saat 11.00 sıralarında Diyarbakır’dan yola çıkan HDP heyeti, akşam saat 19.15 itibariyle Cizre İlçesi’ne 20 kilometre mesafede bulunan İdil İlçesi’ne ancak ulaşabildi. Normal zamanlarda 3 saatte gidilen İdil İlçesi’ne HDP heyeti yaklaşık 8 saat sonra ulaşabildi.

HDP heyeti burada yaklaşık 4 saat bekledikten sonra saat 02.30’da Cizre’ye gitmek üzere yola çıktı. Heyet, sabah 04.30’da ilçenin çıkışındaki uzak bir noktada polis ve jandarma tarafından durduruldu. Bir süre burada bekletilen heyet daha sonra tekrar yürümeye başladı. Ancak zorlu yürüyüşe bir süre sonra son veren HDP’liler İdil’e geri döndü. Heyet bu geceyi İdil’de geçirecek.

Eşbaşkan Selahattin Demirtaş, “Orada neler yaşanıyorsa, açsınlar birlikte bakalım. Biz şimdi İdil’e dönüyoruz ama bu geri dönüş değil. İdil’de Cizre kriz merkezini kuruyoruz” dedi.

1463930cookie-checkCizre heyeti döndürüldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.