‘Contayı yakmadan emekli ol!’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi ve ”Allah korusun bu hararetle, kayışın kopması, contaların yanması, motorun su kaynatması durumunda ciddi şekilde üzülürüz. Daha fazla gerilmeden emekliye ayrılmasını tavsiye ediyoruz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de AKP Grup Salonu’nda milletvekilerine hitap etti. Erdoğan, CHP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılabileceğini söyledi. Oysa ki; CHP zaten dokunulmazlıkların kaldırılması için TBMM’ye başvurmuştu. Erdoğan’ın bu tehdidi o yüzden hiçbir anlam taşımıyor.

Sesi kısık olduğu gözlenen Erdoğan şunları söyledi:

Ankara Yunus Emre Halk Pazarı esnafına müjdeyi vermek istiyorum. 6 Mart’ta çıkan bir yangında kullanılamaz hale gelen Yunus Emre Halk Pazarı’nın yeniden inşa edilerek üç ay içinde esnafımızın hizmetine sunulması için gerekli talimatı verdim. Yaşanan yangın sonrası Altındağ kaymakamımız, belediyemiz ve valiliğimiz başta olmak üzere ilgili tüm kurumlar seferber oldu.

Perşembe günü çözüm sürecine ilişkin olarak son derece önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Kamuoyunun akil insanlar dediği bu heyet 63 kişiden oluşuyor. Dört buçuk saati aşan toplantıda katılımcılardan soru soranlar görüşlerini ifade ettiler.

GAFLET BU CEHALET BU

Bu 63 arkadaşımız dokuzarlı gruplar halinde yedi bölgede çalışmalar yapacaklar. Grup içinden bir arkadaşımız başkan, bir arkadaşımız başkan vekili bir arkadaşımız sekreterya olarak görev alacak.

Tabi bütün bu olanların yanında kamuoyunun algısını yöneltmek, soru işaretlerini gidermek suretiyle bu arkadaşlarımız sahada çeşitli etkinlikler yapacaklar.

Akil insanlar. Bazıları diyorlar ki “Akil ifadesi yanlış” nedir? Akil dediğin zaman bu yiyiciler olur. Yahu burada kalkıp da Türkçede oturmuş olan bir kelime var. Biz Arapça gramer bilgisi mi vereceğiz? Şimdi bunu kalkar imam hatipli olarak kalkar Tayyip Erdoğan söyler. Ben bunu şimdi böyle söylesem yani aslı neyse ona göre söylesem bu sefer de ne demek istiyor bu derler. Gaflet bu, cehalet bu. Fakat biz kervan yürüsün diyoruz.

Bakın bu 63 arkadaşımızı yüzlerce kişinin arasından seçtik. Bunları bir araya getirmek, bir çatının altında toplamak gerçekten zor bir işti. Farklı çevrelerden, farklı inanç gruplarından, farklı etnik gruplardan arkadaşlarımız var.

O masanın etrafında teferruata takılıp kalanlar değil, ortadaki yangını söndürmeye can atan insanlar var. O masanın etrafında kendi şahsi çıkarlarını gözetenler değil meselenin ciddiyetini bilen ve çözmek için yüreği heyecanla atan insanlar var. Her türlü eleştiriyi, hakareti, baskıyı haksızlığı göze almış, sadece akan kanı durdurmaya sadece gözyaşlarını dindirmeye odaklanmış samimi insanlar var.

1378750cookie-check‘Contayı yakmadan emekli ol!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.