Cumhurbaşkanı Eroğlu LTR’daydı

İngiltere’de temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Eroğlu, Londra Türk Radyosu’nu ziyaret etti. Londra Türk Radyosu Direktörü Ahmet Baştürk’den faaliyetleri ve sorunları hakkında bilgi alan Eroğlu, daha sonra radyoda canlı yayına katılarak Kıbrıslı Türk toplumuna seslendi ve vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı.

Eroğlu, Atatürkçü ve çağdaş biri karaktere sahip Baştürk’ün radyoya sahip çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür plaketi sundu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’na ziyaret sırasında KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Müsteşarı Hasan Güngör ve Özel Kalem Müdürü Göktürk Ötüken eşlik etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Baştürk ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, Londra’da bir Türk radyosunun olmasının güzel bir şey olduğunu söyledi.

Cumhrubaşkanı Eroğlu, 2010’de Başbakan olarak ziyaret ettiği Londra Türk Radyosu’na gerçekleştireceği ikinci ziyarette Londra’da yaşayan insanlarına seslenme fırsatı bulacağından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Eroğlu, Londra Türk Radyosu’nun, hem KKTC haberlerinin aktarılması bakımından, hem de burayı ziyaret edenlerin ve burada yaşayan Türklerin birlik ve beraberlik içinde yaşaması yönünde mesajlar vermesine imkan tanıdığı için bir nimet olduğunu belirtti.

Londra’daki Türk iş çevrelerinin de radyonun bir televizyona da kavuşması için destek vermesi gerektiğini kaydeden Eroğlu, çok anlamlı bir görev üstlenen Baştürk ve ekibini tebrik etti.

Eroğlu, Londra Türk Radyosu’nun BRT’den de yardım ve katkı da alabileceğini söyledi.

BAŞTÜRK

Londra Türk Radyosu Direktörü Ahmet Baştürk de konuşmasında Londra Türk Radyosu’nun kuruluşu hakkında bilgi verdi.

Yayınlarını orta dalgada sürdüren Londra Türk Radyosu’nun, FM’e geçmesi için İngiliz Yüksek Yayın Kurulu’na başvuruda bulunduklarını kaydeden Baştürk, Türk nüfusunun yarısı kadar nüfusa sahip olan Rumlar ve benzeri topluluklar FM’de yayın yaparken, kendilerinin de FM kanalında havaya çıkmaları gerektiğini belirtti.

Baştürk, lisansı 2015’de yenilenecek radyonun FM’de yayın yapması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Ahmet Baştürk, televizyon açılması yönünde de çalışmalarda bulunduklarını kaydetti.

843630cookie-checkCumhurbaşkanı Eroğlu LTR’daydı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.