Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara’da ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi. Kutlamalar çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) resmi geçit töreni yapıldı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra Çankaya Köşkü’nde resepsiyon verdi.


Gül, devlet protokolünün katıldığı resepsiyonun ardından akşam saatlerinde de sivil toplum örgütü temsilcileri, iş adamları, sanatçılar, sporcular ve gazetecilerden oluşan davetliler için eşli resepsiyon verdi. Gül, bu resepsiyonda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, “Ermenistan konusunda önümüzdeki günlerde, sınırın açılması da dahil olmak üzere, somut adımlar bekleyip beklemediğini” sorması üzerine Gül, “Bu işe yapıcı bir şekilde bakmak, desteklemek lazım. Kafkaslarda her şey değişti. Herkes kendine yeniden bir çeki düzen veriyor. O ziyarette de benim ortaya koyduğum şey, yeni bir iklim oluşturmak. Yeni iklim oluşunca problemler neyse, bizim var, onların var, bunları o iklim yok edecek. Bunu herkesin desteklemesi lazım. Ben umutluyum, iyi gelişmeler olacağını tahmin ediyorum” dedi.


Gül, terörle ilgili bir soru üzerine, konunun toplantılarda değerlendirildiğini, herkesin, her şeyi bildiğini belirterek, “Bu konuda yeniden mobilize olmak lazım” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, terör konusunda herkesin sağduyulu olması gerektiğini de ifade etti.


Cumhurbaşkanı Gül, Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimin lideri Mesut Barzani ile görüşmeler ve ilişkiler konusundaki bir soru üzerine de bölgesel yönetimin Irak’ın bütünlüğü içinde, anayasal yapıda yeri olduğunu söyledi.


Küresel mali kriz konusunda da panik yapmamak gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Dikkatli olmak, ciddiye almak lazım. Merkez Bankası gayet dikkatli” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Baykal’ın resepsiyona katılmadığının hatırlatılması üzerine de Gül, “Herkesin kendi meselesi, kendi bileceği iş” dedi.

1068920cookie-checkCumhuriyet Bayramı kutlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.