D. Avrupalı kadınlara ‘umut taciri’ tuzağı

Kıbrıs Türk İnsan Hakları Vakfı Başkanı Emine Erk, Londra Warwick Üniversitesi’nin düzenlediği uluslararası konferansta, ‘çözüme kavuşmamış Kıbrıs’ta insan kaçakçılığı’ konulu konuşma yaptı.


Londra’da 13-15 Ocak tarihleri arasında düzenlenen konferansa davetli olarak katılan İnsan Hakları Vakfı Başkanı Erk, özellikle Mayıs 2004’te  Yeşilhat’ın AB hududuna dönüşmesiyle artan insan kaçakçılığı hakkında bilgi verdi ve hayatını tehlikeye atarak gemilerle adaya giren insanların varlığına dikkat çekti.


“Gece Kulüpleri ve Benzeri Eğlence Yerleri Yasası” altında Doğu Avrupa’dan adaya çalışmaya gelen  kadınların “insan kaçakçılığı kurbanı” olduklarını da söyleyen Erk, “yasanın, bu kadınların fuhuş için kullanılmasına bir kılıf olabileceğine” ilişkin endişeleri de dile getirdi.


Konferansın diğer konuşmacıları ise, Singapur ve diğer Asya ülkelerindeki insan kaçakçılığına ilişkin vahim durumları görüntüleriyle aktardı; Afganistan’da kadınlar ve hatta çocukların nasıl  kaçakçılık kurbanı oldukları hakkında bilgi verdi.

787080cookie-checkD. Avrupalı kadınlara ‘umut taciri’ tuzağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.