DAEŞ Kerkük’te Haşdi Şabi’ye saldırdı: 17 ölü, 20 kayıp

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Kamil, terör örgütü DAEŞ’in pusu kurması sonucu çıkan çatışmada 17 Haşdi Şabi unsurunun öldüğünü, 20’sinin kaçırıldığını belirtti.

Irak’ın Kerkük kentinin güneyinde terör örgütü DAEŞ‘in pusu kurmasının ardından çıkan çatışmada 17 Haşdi Şabi unsurunun öldüğü, 20’sinin de kaçırıldığı bildirildi.

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Afrasyav Kamil, ”Kerkük’ün güneyindeki Saduniye köyü yakınında Haşdi Şabi gücü ile bölgedeki DAEŞ kalıntıları arasında şiddetli çatışma çıktı.” dedi.

Kentin güneyindeki Rıyad Nahiyesi’nin Saduniye köyü yolu üzerinden Haşdi Şabi gücüne ait araçların geçişi sırasında çatışmanın çıktığını belirten Kamil, “Yağmurlu havayı değerlendiren DAEŞ militanlarının yol üzerinde kurduğu pusunun ardından çıkan çatışmada, 17 Haşdi Şabi unsuru ölürken 20’si de DAEŞ militanlarınca kaçırıldı.” diye konuştu.

HAŞDİ ŞABİ.jpgBölgedeki DAEŞ kalıntılarına yönelik ve kaçırılan Haşdi Şabi mensuplarının kurtarılması için olay yerine çok sayıda güvenlik gücü sevk edildiğini dile getiren Kamil, “Bölgedeki federal polis güçleri geniş çaplı operasyon başlattı. Bu operasyona daha sonra Irak ordusunun da destek vermesi bekleniyor.” ifadelerini kullandı.

2162610cookie-checkDAEŞ Kerkük’te Haşdi Şabi’ye saldırdı: 17 ölü, 20 kayıp

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.