Daha iyi ağ aramaları için 8 ipucu

Fakat arama motorları, bir bütünü çok iyi yaptı – dünyanın bilgisini parmak uçlarımızda yerleştirerek.
Onlar, reklamı yapılmamış ve gizli kalan birçok faydalı özellikler ile, bildiğinizden çok daha bile güçlüdür.
Bu liste için, tam olarak ne aradığınızı bulmak için daha çok seçenek bulmak için, en baştaki 3 arama motoruna – Google, Yahoo! Ve Bing – baktım.
1.Kolay matematik.
Pratik bir hesap makinesi olmayanlar için, arama motorları, hızlı matematik yapmak için kolay bir yol önerir. Denkleminizi tam yapın – – 78*3.2/98 gibi bir şey — ve o size sonucu (2.25) verecektir.
Google, Yahoo! Ve Bing hepsi bunu yapar, fakat Google onu en iyi yapar. O, siz yazarken size sonucu gösterecek ve aradığınız cevap dışında diğer herhangi bir arama sonucunu bulmayacaktır.
2. Zamanı bulun
Ağ arayıcıları, yerel zamanı anında bulup ortaya çıkarmak için “Japonya’da saat kaç” veya herhangi bir yerleşim bölgesini ya Google veya Bing’e yazabilir.
3.Dönüştürmeler ile yardım
Bir kuartta kaç tane fincan vardır? Veya bir kilogramda kaç pound vardır? Bir avroda kaç tane Amerikan doları vardır? Bu soruları Google veya Yahoo! ‘ya basitçe yazma, sonucu açık seçik verecektir. (Bing, para birimi sorusu ile mücadele eder, fakat diğer ikisini yanıtlayabilir). Yemek tarifi dönüşümleri veya uluslararası seyahat için kullanışlı bir araçtır. Aman! ve cevaplar, sırasıyla, 4, 2.2 ve 1.42 dir.
4. O uçuşu kontrol edin.
Bir uçuşun durumunu kontrol etmek için, uçuş numarasını ve taşıyıcıyı, Google veya Bing’e ( fakat Yahoo! değil), hayatın tadını çıkaran bir güncelleme için, girebilirsiniz. “Delta Uçuş 1567” gibi bir şey arayın ve o size uçuşun zamanında olup olmadığını, ve ne zaman ayrılacağını ve ineceğini söyleyecektir. Bing ve Google, bu bilgiyi flightstats.com ‘dan çekecektir.
Bing, bing.com/travel adresindeki farklı çevrimiçi satıcılardan uçuş ücretlerini karşılaştırmanıza da izin verecektir.
5.Güvenilir siteleri arayın.
Google’da arama motoruna, genellikle daha çok güvenilir sonuçları olan, hükümet veya eğitim siteleri gibi, Web sitelerinin sadece belirli tiplerinden sonuçları vermesini söyleyebilirsiniz.
Dolayısıyla, eğer işsizlik kazançları hakkında bilgi arıyorsanız, fakat sadece hükümet web sitelerinden sonuçlar isterseniz “işsizlik kazançları sitesi:>.gov” ‘u Google’layabilirsiniz. Eğer eğitime ait kuruluşların web sitelerinden sonuçlar isterseniz, “.gov” ‘ı “.edu” ile değiştirebilirsiniz.
6.Tekerleği merak etmek
Arama motorları, en spesifik olduğunuz zaman en iyisini yapar, fakat o her zaman mümkün değil. Google, “Tekerleği merak et” adı verilen bununla yardım etmek için arama yapmak için farklı bir yol sunar.
Kapsamlı bir arama terimi ile, diyelim ki “tavuk yemeği tarifleri”, başlarsınız. O terim, çevrede listelenmiş daha spesifik terimler ile , çomak sokulmuş bir tekerleğin merkezine gider. Ondan sonra merkeze hareket eden ve çomaklar üzerinde daha çok spesifik seçenekler bile sunan onu daha çok spesifik yapmak için, oradan “sağlıklı tavuk yemeği reçeteleri” ‘ni seçebilirsiniz. Ondan sonra, “sağlıklı ızgaralanmış tavuk yemeği tarifleri” gibi bir şey üzerine karar verirsiniz ve Google’ın onun için ne sonuçlar verdiğini görürsünüz.
“Tekerleği merak et”’i aktif yapmak için, onu, herhangi bir Google sonuçları sayfası üzerinde, “Daha fazla arama araçları” altında sol tarafta bulursunuz.
7. Kareli Google.
Belirli bir konu üzerinde bilgi karşılaştırmaya bakıyorsanız, Kareli Google, başlamak için büyük bir yerdir. “Michigan eyalet parkları” gibi bir konu girilmesi, her parkın listelendiği ve yerleşim ve ölçüsü gibi şeyler için sütunları olan bir ızgara gösterişi ile dönecektir.
Google’ın her eyalet parkı, veya seçtiğiniz herhangi bir konu için, bir araya getirdiği bilgiye dayalı daha çok sütunlar da ekleyebilirsiniz. Ondan sonra, sayfa, daha sonraki referans için bir çalışma sayfası olarak ihraç edilebilir. Onu google.com/squared ‘i deneyin.
8.Canlı twitter trafiği
Twitter de, aranabilir verinin çok büyük bir deposu oldu. Herhangi bir Twitter sayfası üzerineki arama alanı içinde veya search.twitter.com da kamuya açık Twitter güncellemelerini arayabilirsiniz. Benim gözde aramam, anlık trafik güncellemeleri için kontrol etmenin bir yoludur.
Arama kutusu içinde, “near:Detroit traffic” girin. O, trafik kelimesini içeren Detroit yakınında gönderilen tweetler için canlı sonuçları verecektir, böylece, rotanızı bildirmeye yardım etmesi için, “ I-94 üzerinde trafikte sıkışma! Tanker kazası” gibi şeyler göreceksiniz. İnsanlar, çoğu kez fotoğrafları da dahil edecektir.

* İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından, Mark W. Smith’in makalesi İngilizce’den çevrilmiştir.
http://users5.nofeehost.com/uygunenlish
[email protected]

756470cookie-checkDaha iyi ağ aramaları için 8 ipucu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.