Damilola davası yeniden başladı

Hassan Jihad (19) ve yaşları 16 ile 17 arasında değişen iki erkek kardeş kısa bir süre önce yeniden Old Bailey Mahkemesi’ne sevkedilmişlerdi . Yaklaşık 6 ile 8 hafta arası sürmesi beklenen yargılamada hakim, 12 Ocak 2006’yı duruşmanın baslangıç tarihi olarak belirledi.


Güney Londra’dan olan 3 genç 5 Ocak günü yeniden tutuklanmışlardı. Yasal nedenlerden dolayı 2 erkek kardeşin isimleri yayınlanamıyor.


Nijerya doğumlu Taylor, 2000 yılında İngiltere’ye varışından beş ay sonra Londra’daki harabe bir evin merdiven altında kırık bir şişe ile bacağından yaralanarak ölüme terkedilmişti. Yapılan açıklamalarda nefes borusunda da bir misketin (marble) bulunduğu belirtilmişti.


Sözkonusu cinayet, İngilitere’yi şok etmiş ve hukuk sisteminin yeninden gözden geçirilmesi için hükümete yönelik büyük bir baskı başlatılmıştı.


Taylor’un ölümü, o sırada sokaklarda işlenen suç rekor düzeyde seyrederken, halkın büyük tepkisini çekmiş ve Başbakan Tony Blair’den bu tür olaylara karşı daha aktif rol oynaması istenmişti.


Blair, Damilola’yı “harika bir genç ” olarak tanımlamış ve hukuk sisteminde mağdurların lehine değişiklik yapmaya söz vermişti.  2002’de 4 genç başlangıçta ölüme teşebbüs suçundan itham edilmiş fakat bir genç kızın şahitliğinden sonra dava düşmüştü.

781400cookie-checkDamilola davası yeniden başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.