Danimarka Kraliçesi Jakarta’da “Müze” kapattı!

Yaptıkları resmi ziyaretlerden çok kültür ve çevre gezileri ile basında yer alan kraliyet çifti, benim de ayda 2 kez gönüllü olarak rehberlik yapmakta olduğum Ulusal Müze, namı diğer Filli Müzeyi de gezdi.

Perşembe günü Başkan Jokowi ile görüşen çift gezilerinin 2. gününde Jakarta’nın en büyük müzesi National Museum’u gezeceği için geçtiğimiz Cuma günü müze tüm ziyaretçilere kapatıldı.

Kraliçe ve eşine müze gezisi sırasında dövmeleri ve Endonezya sularında avlanan yabancı balıkçı teknelerini batırmasıyla ünlü Denizcilik ve Balıkçılık Bakanı Susi Pudjiastuti eşlik etti.

Müzede o hafta açık olan özel Baharat Sergisi’nden çok etkilenen Kraliçe baharatların anavatanı olan Endonezya’nın bu zenginliğinden ve baharat çeşitliliğinden etkilendiğini ifade etti.

Batik yapımı ve kültürel zenginlikleri ile ünlü olan sultanlar şehri Yogyakarta’yı gezmeyi de ihmal etmeyen kraliçe ve eşi kendileri için özel gerçekleştirilen batik yapımını ilgiyle izledi ve konu hakkında detaylı bilgi aldı.

Kraliçenin ilk olmasına rağmen kendisinin defalarca Endonezya’ya geldiğini, gezdiğini ve buradaki çeşitlilikten çok etkilendiğini ifade eden Prens Henrik özellikle nesli tükenmekte olan Orangutan ve Komodo Dragonlara yardımlarıyla tanınıyor ve çevre konularına hassasiyeti ile biliniyor.
“Dünyada nüfus hızla artarken doğayı korumak boynumuzun borcu” diyen prens 1970 yılında Dünya Vahşi Hayatı Koruma Vakfının başkanı seçilmiş.

_______________

Gülseren Tozkoparan Jordan
27 Ekim 2015
Jakarta/ Endonezya

1576900cookie-checkDanimarka Kraliçesi Jakarta’da “Müze” kapattı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.