Darfur için büyük yardım kampanyası

Darfur’da süren ve şimdi komşu Çad’a da sıçramaya başlayan etnik gerginlikler nedeniyle bölgede milyonlarca kişi yaşadıkları yerleri terketmek zorunda kalmış durumda.

Sudan’ın Darfur bölgesinde, hükümet yanlısı Cancavid milisleri ile isyancı gruplar arasında dört yıldır süren çatışmalar sırasında, Birleşmiş Milletler rakamlarına göre, en az 200 bin kişi öldü, iki milyon kişi de evlerini terketti.

Oxfam, dünyanın en büyük insanlık krizi olarak tanımladığı bu sorunda mültecilere yardım edebilmek için 10 milyon dolar bağış toplamayı hedefliyor.

Kuruluş, Birleşmiş Milletler’in, Darfur bölgesi ile Çad’da hayatta kalabilmek için insani yardıma muhtaç olan dört milyon kişi için gerekli olan yardımın sadece dörtte birini toplayabildiğini söylüyor.

Bölgedeki açlık düzeyinin acil durum boyutuna yaklaştığına dikkat çeken Oxfam, yardım kampanyasından sağlamayı hedeflediği kaynaklarla temiz su, ilaç ve gıda sağlayacak.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri de devrede

Bu arada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Darfur’a BM barışgücü askerlerinin gönderilmesi için, bugün New York’ta Afrika Birliği yetkilileri ile üst düzey görüşmelere başlıyor.

Sudan hükümeti Birleşmiş Milletler’e bağlı bir askeri gücün bölgede geniş çaplı varlığına karşı çıkıyor. (BBC)

1149660cookie-checkDarfur için büyük yardım kampanyası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.