Day-Mer Gençlik Şenliği 1 Temmuz’da

Bu yıl 16’cısı düzenlenecek olan “Day-Mer Kültür ve Sanat Festivali”nin programı içerisinde yer alan Gençlik Şenliği’nde bu yıl birçok değişık kültürden temsilciler olacağı ifade edildi.


Şenliğe Afro-Carabbian şair ShortMan, Asyalı ve İngilizlerden oluşan Double Negative Crew, Emashi African Dance Ensemble, Asarici Performing Art, Mess Movement, Day-Mer halk dansları ekibi, Day-Mer müzik grubu ve Anatolia grubu katılacak. Ayrıca, Day-Mer Gençlik’in çalışmalarını anlatan yarım saatlik bir sinevizyon gösterisi de yer alacak.


Gençlik Komitesi Şenlikle ilgili şu açıklamayı yaptı:


“Şenlik süresince omuz omuza dinleyecegimiz barış, mücadele ve sevgi türküleri sadece Anadolu’dan değil ama Karayip’den de; izleyeceğimiz etkili gösteriler sadece Afrikalı dans gruplarından değil ama Türk ve Kürt halkoyunları ekiplerinden de; şahit olacağımız konuşmalar ve katılacağımız sloganlar sadece Türkçe değil ama İngilizce de olacak. Böyle bir program ve hazırlık sayesinde, bir kez daha belirtme fırsatını yakalamak istediğimiz gerçek ise insanların ve özelliklede gençliğin hangi ulus, kültür ve inançtan geliyorsa gelsin: Krdeşliğidir! Ve, hiçbirşey yada hiçkimse bu kardeşliği zedelemeyi veya bozmayı başaramayacaktır.


İçine kapanık yaşamaya devam ettiğimiz gettolarımızdan gün ışığına çıkmamızda güneş rolünü üstlenmiş olan Şenliğimiz, insanlar arasında ulus, kültür, din ve renk üzerinden ayrımlar yaratıldığı günümüz koşullarında daha da önemli. Şenliğimizde birlikte şarkılar söyleyip dans edeceğimiz kardeşlik, barış ve arkadaşlık ortamına sende katıl! Savaşa, işsizliğe, eğitim kesintilerine, çeteleşmeye ve yoz kültüre karşı sesimizi ve gücümüzü birleştirelim, insanca yaşayabilecegimiz bir dünya doğru yürüyelim.”


LOGO: DAY MER’in kayıtlı logosudur…

781410cookie-checkDay-Mer Gençlik Şenliği 1 Temmuz’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.