DAY MER ve Cemevi’nin Van yardımları yolda

DAY MER’DE PARA YARDIMI SÜRÜYOR

DAY MER, Van depremzedeleri için başlattığı kampanyayı para yardımı olarak sürdürüyor. Kampanya sorumlusu Feyzullah Cinpolat, toplumun depremzedelere gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, “2 tır dolusu giysi ve çocuk bezi gibi hijyen malzemeler getirildi. DAY MER’in büyük salonu yardım malzemeleriyle doldu. DAY MER üyeleri gece gündüz çalışarak getirilen yardımları katogorize etti” dedi.

Kampanyanın 15 Kasım’a kadar süreceğini belirten Cinpolat, “Bu aşamada malzeme yardımı sonlandırıldı fakat para yardımı sürüyor. Toplanan malzemeler tırlarla taşınarak direk depremzedelere ulaştırılmaya çalışılacak” diye konuştu.

Cinpolat, Türkiye’de demokrasi güçlerinin oluşturduğu kriz masalarıyla işbirliği yaptıklarını vurgulayarak kampanya sonuçlarının da kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

CEMEVİ’NİN TIRI YOLA ÇIKTI

İngiltere’de Van depremine ilk tır İAKM ve Cemevi tarafından gönderildi. 29 Ekim 2011 Cumartesi akşam saat 23 dolaynda Londra’dan ayrılan yardım TIR’ının önümüzdeki Cuma günü Van’a ulaşması bekleniliyor.

İAKM ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil şu açıklamayı yaptı:

”İAKM ve Cemevi olarak, depremin yaşandığı gün hareke geçtik. Yüzlerce insanımız Alevi,Sünni, Türk, Kürt İngiliz ve daha birçok farklı inançlardan ve etniklerden insanlar eşya yardımında bulundu. Battaniye, kıyafet, yatak, ayakkabı gibi eşyaların toplanması ve TIR’a yüklenmesinde de her yaştan yüzlerce insanımız yardımcı oldu” diye konuştu, ayrıca Erbil ”Bu depremin bize öğrettiği başka birşey daha var oda bu acılarda birlikte olma becerisini gösterebilen Türkiye halkı’nın Barış becerisinide gösterebileceğini ve Halklar arasında bir sorun olmadığını göstermiştir…”

839100cookie-checkDAY MER ve Cemevi’nin Van yardımları yolda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.