DAY MER’den ‘anKARA’ya yardım

DAY MER’in “Basına ve Kamuoyuna” duyurduğu “Yaralarımızı Birlikte Sarıyoruz Kampanyası” açıklaması aynen şöyle:

“Türkiye tarihinin en kanlı katliamlarından biri 10 Ekim günü başkent anKARA’da yaşandı. Sendika ve meslek örgütlerinin çağrısıyla, Türkiye’nin dört bir yanından ‘silahlar sussun’ ‘barış ve kardeşlik istiyoruz’ talepleriye Ankara Barış mitingine katılan emekçiler, canlı bombaların hedefi oldu. Türkünden Kürdüne, Alevisinden Sünnisine, Çerkezinden Lazına kadar Türkiye’nin bir çok yerinden emekçilerin kanlarıyla bulandı Ankara’nın sokakları. Bombalı saldırı sonucu resmi rakamlara göre 102 insanımız yaşamını yitirdi, 58’i ağır olmak üzere yüzlerce insanımız yaralandı.

Pimi çekenler kim olursa olsun bu katliamın siyasi sorumluluğu AKP iktidarının kendisidir. AKP iktidarı barbar IŞİD üyelerine sınırından geçişine izin vererek, onları destekleyen ve besleyen konumunu artarak sürdürdü. AKP 7 Haziran genel seçimlerinde tek başına iktidar olamaması, müzakere sürecini buzdolabına kaldırarak Türkiye’nin tekrar bir kaos ortamına girmesine ve Kürt halkına baskı, silah ve zulümü getirdi. Kürt illerinden sokağa çıkma yasakları, katliamlar arttı. Suruç katliamında da gençlerimiz katledildi. Türkiye’nin başkentinde canlı bombalarla barış isteyenlere korku ve sindirme dayatıldı. Ardından ‘PKK terör örgütü değildir’ diyen barışın sesi Tahir Elçi gündüz gözünde, basın açıklamasının ortasında katledildi. Hala bir çok Kürt illerinde sokağa çıkma yasağı, sivil insanları katletme gibi baskı, savaş, sindirme politikası devam etmektedir. Kısacası iktidardakiler barış, demokrasi istemiyor.

Bildiğiniz gibi Ankara katliamına karşı Türkiye’de ve yurt dışında bir çok protesto eylemleri gerçekleşmişti. Bizler Day-Mer olarak İngiltere’de 10 gün boyunca gösteri ve yürüyüşlere katıldık. Bu eylemlerin örgütleyicilerinden biri olduk. Yerli ilerici kamuoyunu, sendikacıları, aydınları gelişmelerle ilgili bilgilendirmeye çalıştık. İngiltere Sendikal Konferedasyonu TUC binasında sendikacılarla birlikte basın açıklaması gerçekleştirdik, online imzalar topladık. Katliamın arkasındaki AKP hükümetine karşı tepki ve kınamaları örgütlemeye çalıştık.

Bu eylem, gösteri ve basın açıklamaların yanı sıra, katliamdan yaralı kurtulan kardeşlerimizin tedavi sürecine katkıda bulunmak, yaralarını birlikte sarmak için 20 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında dayanışma kampanyası düzenledik.

Day-Mer üye ve dostları kampanya sürecinde aktif rol aldı. Dayanışma ve yaralılara sahip çıkma duygusuyla Türk-Kürt emekçileri kampanyamıza katkıda bulundu. Kampanya boyunca 100’e yakın makbuz dağıtıldı. Gençlerimiz açtıkları standlarla bu sürece aktif bir şekilde katıldı. Gene bu süreçte sanatçı ve duyarlı aydın kesimide düzenledikleri etkinliklerle kampanyamızın bir parçası oldu. İngiliz sendikacıların düzenledikleri konferanslarda Ankara ile ilgili yapılan konuşmaların yanı sıra maddi olarak katkılarıda alındı. Sendikalar şubelerinde öneriler sunarak, sendika şubesi olarak maddi katkıda bulundular. Kısacası Türkü, Kürdü, İngiliz emekçileri Ankara katliamında yaralıların yaralarına merhem olmada katkılarını esirgemediler. Kampanyamız sonucunda 32 bin 200 sterlin, 100 Euro ve 100 Türk Lirası toplandı.

Day-Mer olarak bu kampanya sürecinde desteklerini ve katkılarını esirgemeyen ve katılan halkımıza teşekkür ediyoruz. Bizler Türkiye’deki demokrasi mücadelesine enternasyonel bilinçle; işçi sınıfının, emekçilerinin ve halkların dayanışmasını sürdürerek katkı sunmaya devam edeceğiz.”

855910cookie-checkDAY MER’den ‘anKARA’ya yardım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.